Találkoztam a világ leggazdagabb magyar emberével

Kint meleg van, nehéz és párás idő. Bent hűvös és csend. 25 óra utazás, egy éjszaka és egy papírtányéron felszolgált amerikai reggeli (bagel, nagy pohár gyenge kávéval) áll mögöttem. Az […]

cover_1_new_2017_nov_peterffy

Bővebben

fiatal_munka

Cseh startup 500 eurós bónusszal édesgetné magához a magyar álláskeresőket az IT-szektorból

Oszd meg!

A prágai Techloop.io betör a magyar piacra is: igény esetén anonimitást és 500 eurós bónuszt ígér. Egyre többen csinálnak üzletet az infromatikushiányból. 

Nem kérdés, napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a hazai vállalatok számára a szoftver- és mobilalkalmazás- fejlesztő munkavállalók toborzása. Magyarországon közel 15 ezer szakember hiányzik az informatikai szektorból, rengeteg az üres IT-pozíció, az IVSZ szerint ennél is több: 20 ezer betöltetlen állás van a szektorban. Júniustól már hazánkban is elérhető IT-toborzó rendszer, a Techloop.io, mely megoldást jelenthet a fenti problémáka. Nem is véletlen, hogy egyre több startup fogallkozik ezzel a területtel, nemcsak IT oktatással (a magyar Codecool most kapott 2 millió eurós befektetést), hanem toborzással is (ilyen a nem kifejezetten IT fókuszó, de erre a területre lövő magyar Dreamjo.bs vagy az Állás.hu).

A Techloop.io egy olyan kétoldalú online piactér, amely közvetlen kapcsolatot hoz létre az álláskereső számítástechnikai szakemberek és a munkáltatók között. Az oldalt 2015 decemberében indították el Prágában, 2016 végén pedig már a Cseh Köztársaság vezető IT-toborzó platformjává vált. 2017 februárjától Szlovákiában, májustól pedig Magyarországon is elérhető a rendszer, többszáz magyarországi álláskereső és hirdető jelenlétével. A cseh startup 2017 januárjában a Rockaway Capitaltől kapott seed befektetést (az összeg nem ismert).

Az IT-toborzó rendszer a vállalatok számára nagy számú jelöltet kínál drága szolgáltatási díj nélkül. Az applikáción jelenleg több mint 10 ezer regisztrált álláskereső van a régióból, és ez a szám folyamatosan növekszik. Csehországban 7500, Szlovákiában 2500 regisztrált tagja van, Magyarországon pedig már az indulás első 5 napja alatt 500 IT szakember töltötte fel önéletrajzát a rendszer segítségével. A platform, IT szektorban jártas készítői úgy vélik, a hagyományos informatikai toborzási módszerek mind a munkakeresők, mind a munkaadók számára egyre több esetben sikertelenek. Az oldal éppen azért jött létre, hogy egy olyan közös felületet teremtsen, mely mindkét fél számára megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a kiválasztási folyamatot.

„Akárcsak Csehország vagy Szlovákia esetében, meggyőződésem, hogy a magyar IT-munkaerőpiac kihívásaiban, vagyis az informatikus munkaerőhiány kezelésében, és a toborzás könnyítésében is segítséget nyújthat fejlesztésünk. A virtuális IT munkaerőpiacon Közép-Európában már megkerülhetetlenek vagyunk, és bízunk abban, hogy miután Magyarország is „Techloop-ország” lett, itt is többszáz sikeres munkakapcsolatnak jelentjük majd az első állomását az IT szektorban” – mondta el véleményét a három alapító egyike, João Duarte.

A program előnye, hogy a profilok igény esetén anonimitást biztosítanak, így a munkahelyváltáson gondolkozó jelentkezők is nyugodtan használhatják.

Az oldal használata az álláskeresők számára díjmentes. A pályázók és az alkalmazottakat kereső vállalatok a rendszeren keresztül könnyen megszervezhetik az interjút is, ráadásul irreleváns e-mailek és tolakodó toborzók jelenléte nélkül.  További különlegessége a toborzó platformnak, hogy a rendszeren keresztül érkezett állásajánlatot elfogadó szakembereket 500 eurós bónusszal jutalmazza. A Techloop.io elmúlt 2 évből származó, összesített adatai alapján a pályázók az átlagnál magasabb, megközelítőleg 1800 eurós fizetéssel számolhatnak.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő