Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Csányi egyik fontos embere igazolt Mészáros bankjához

Kulcsszerepet kap Barna Zsolt bankár a Magyar Bankholding Zrt-ben és a Mészáros Csoportban tudtuk meg az érintett társaságoktól.

Barna Zsolt lesz szeptember elsejétől a Magyar Bankholding Zrt. alelnöke. A váltás pikáns, hiszen Barna július 20-áig a Csányi-féle OTP Bank vezérigazgató-helyettese volt, ahol 2010 óta dolgozott.

Barna így – a médiában is masszívan terjeszkedő – Vida József elnök-vezérigazgató, valamint Balog Ádám és Bencze András igazgatósági tagok mellé csatlakozik. A bankholding a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB), az MKB Bank Nyrt. (MKB) és a Budapest Bank Zrt. (BB) egyesülésével egy új, jelentős piaci súllyal rendelkező, hazai tulajdonú bankcsoport létrehozását hivatott előkészíteni – a formálódó, OTP ellenlábasként is aposztofálható pénzintézetben Mészáros Lőrinc is érdekelt.

A Mészáros Csoport azt közölte a Forbesszal, hogy Barna Zsolt egyik legfontosabb feladatának „az új óriásbank sikeres pályára állítását nevezte a vezérigazgatóval szoros együttműködésben és feladatmegosztásban. Stratégiai cél ugyanis, hogy a három pénzintézett fúziójával létrejövő bankcsoport a szektor egyik legjelentősebb szereplőjévé váljon a következő 5 évben.” A most egyesülő három bank és az OTP méretét tekintve ez igen komoly vállalás.

A bankárnak további meghatározó feladatai is lesznek a Mészáros Csoporton belül: aktívan részt vesz a cégcsoport stratégiai céljainak kialakításában és azok megvalósításának irányításában, valamint vállalatirányítási- és külföldi akvizíciókban szerzett tapasztalatait kamatoztatva tervezi és irányítja a Mészáros Csoport nemzetközi piacon történő terjeszkedését.


Oszd meg!