Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Csányi az első, Csányi ma még nagyobb

A bankvezér agrárbirodalma újabb cégekkel és tekintélyes földterülettel gyarapodott.

„A bankvezér családjának agrárbirodalma rendületlenül terjeszkedik” – írtuk a szerdán megjelent Forbes-ban, csütörtökön pedig kiderült: nincs versenyhivatali akadálya annak, hogy Csányi Sándor legnagyobb agrárcégéhez kerüljön a pápai Agro Invest Kft.

A szeptemberi Forbes a legnagyobb hazai családi vállalkozásokról közöl listát, az élen a Csányi családdal: család tulajdonában álló cégcsoport értékét 113,4 milliárd forintra becsültük. A cégbirodalom legtekintélyesebb elemei mezőgazdasági érdekeltségek: a Bonafarm Csoport, a KITE Zrt., vagy az MCS Vágóhíd Zrt.

Az agrarszektor.hu mai híre szerint a Gazdasági Versenyhival (GVH) nem talált okot adó körülményt arra, hogy összefonódási vizsgálatot rendeljen el a Bonafarm Zrt. újabb akvizíciójával kapcsolatban. Ezzel a GVH hozzájárult ahhoz, hogy a Bonafarm megvásárolhassa a pápai székhelyű Agro-Invest Kft.-t. A tranzakció már meg is valósult.

Új elemmel bővült tehát a bankvezér és családjának agrárbirodalma: a Bonafarm az Agro-Invest Kft.-ben önálló közvetlen irányítást, több más vállalkozásban – a pápai AGRO 22 Zrt.-ben, a pápai Agroprodukt Zrt.-ben, a pápai Wildex Kereskedelmi Kft.-ben és az ihászi Sertéstenyésztő és Hizlaló Bt.-ben – pedig közvetett irányítást szerzett. Az agrarszektor.hu szerint így több mint 10 ezer hektárral bővült a Csányi-birodalom.

Ez nem elhanyagolható földterület, tekintve, hogy eddig nagyjából 35 ezer hektáron tudtak a bankvezér családi cégei gazdálkodni. Az újonnan szerzett cégek közül egyébként az Agroprodukt Zrt. a legnagyobb, 6 milliárd forint feletti éves árbevételével, és 8 milliárd forint feletti saját tőkével.

 

 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."