Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Breaking: hiába sikerült a német piacon is megvetni a lábukat, felszámolás alatt a BeeRides, a magyar reptéri autómegosztós startup

Bősze Botond és három barátja 2015-ben alapították a reptéri autómegosztót. Tesztüzemük Budapest volt, azóta Németország számos repterén megjelentek és két sikeres befektetési kör is mögöttük van.

A BeeRides koncepciója szerint ingyen parkoltathattad saját autódat a reptéren, más pedig bérbe vehette tőled teljes körű biztosítás mellett. A Liszt Ferenc Repülőtéren futtatott “tesztüzemük” után a német piacot célozták meg, ott voltak a frankfurti, berlini, dortmundi és düsseldorfi repülőtéren is. A 2019 májusi lapszámunkban szerepeltek a legforróbb magyar startupok között.

2018 februárjában egy német energetikai multihoz tartozó kockázati tőkealaptók kaptak 1,4 millió eurós (440 millió forint) befektetést, a müncheni reptér volt a következő cél.

A cég hajnalban e-mailben értesítette a felhasználóit a felszámolásról. A levélben azt írják, hogy minden folyamatban lévő ügyet a felszámolóbiztos vesz át.

A német piac kihívásaihoz hozzájárulhatott az is, hogy összeállt a BMW és a Mercedes autómegosztó szolgáltatása is, létrehozva Európa eddigi legnagyobb carsharing óriását.

Advertisement

Bősze Botond a Forbesnak megerősítette, hogy a cég valóban felszámolás alatt áll, de részleteket egyelőre nem közölt.


 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.