Fotó: Bill Gates újságot olvas // Fotó: Bill Gates hivatalos Facebook-oldala
Üzlet

Bill Gates is fogja a fejét a róla szóló konteók miatt

Forbes
2021. január 27. 2 perc olvasás

Nem tudja, honnan jöttek, de reméli, hogy hamar eltűnnek.

Interjút adott a Reutersnek Bill Gates, a Microsoft volt vezére és elmondta: megdöbbent azon, mennyi „őrült és gonosz” konteó kering róla a közösségi felületeken, de utána szeretne járni, mi állhat az elméletek hátterében. „Nagy meg vagyok lepve. Remélem, eltűnnek hamar.”

Bill Gates annyi földet vásárolt, hogy ő lett az USA legnagyobb földesura

A konteók középpontjában az áll, hogy Gates és Anthony Fauci, az amerikai kabinet koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa profitálni akar a járványból, segítik a terjedését és a pandémián keresztül akarnak kontrollálni egyes személyeket vagy épp az egész társadalmat.

A legőrültebb elmélet szerint már a PCR-tesztekkel is, de a vakcinával mindenképp mikrochipeket akarnak belénk ültetni, hiszen Gates a Microsoft volt vezére.

„Miért hinnének el ilyeneket az emberek? Edukálni kell a társadalmakat erről a következő években.”

Bill és felesége, Melinda alapítványa a lap gyűjtése szerint a járvány kitörése óta 1,75 milliárd dollárt költött vakcinakutatásra, kezelésekre és társadalmi megelőzésre. A járvány kezdete óta az üzletember sokszor felszólalt a védekezés és a minél mihamarabbi oltás mellett, könnyen lehet, hogy ez is közre játszott a konteók terjedésében.

Mi történik, ha Bill Gates munkára jelentkezik a Microsofthoz? – 3 erős állásinterjú válasz a világ egyik leggazdagabb emberétől

Gates az interjú további részében Faucit és Francis Collinst, az amerikai Egészégügyi Intézet vezetőjét dicsérte, – kicsit trumpos szóhasználattal élve – „okosnak és csodálatosnak” nevezte őket, hozzátéve, hogy

Donald Trump kormányában sokszor „csak ők ketten tűntek épeszűnek.”

Ráadásul az ország Biden alatt megint csatlakozott az Egészségügyi Világszervezethez (WHO), és mivel Biden is intelligens embereket választott maga mellé, „dr. Fauci végre nem lesz elnyomva.”

Borítókép // Fotó: Bill Gates hivatalos Facebook-oldala