Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bezár a pláza, zöld energiával és új márkákkal tér vissza az egykori Europark

Néhány hónapig zárva tart a kispesti bevásárlóközpont, megújul a homlokzat és a gépészet, kisebb ökológiai lábnyomot és több vásárlót várnak. Így születik újjá az egykori Europark. 

Április 23-án bezár a kispesti Határ úti bevásárlóközpont, a Shopmark, korábbi nevén Europark, felújítás miatt. A bérlők nagy része a zárással megkezdi a kiköltözést, amely a tervek szerint egy hét alatt zajlik majd le.

Az átalakult pláza várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit kibővült bérlői kínálattal, új márkákkal és üzletekkel.

Néhány bérlő külön engedélyt kapott, hogy a teljes felújítás alatt üzemeljenek, nekik egy külön részleget különített el az üzemeltető Shopmark Pont néven. A Telekom, a Telenor és a Szerencsejáték Zrt. üzletei továbbra is nyitva tartanak, valamint az UniCredit Bank ATM készüléke is üzemelni fog.

Új márkák és zöld energia

Az átalakítást a KÉSZ Építő Zrt. végzi, akik már februárban elkezdték a munkát a főbejárat homlokzatának felújításával. A főbejárathoz közeli üzletek nagy része már márciusban bezárt, illetve vannak bérlők, akik szintén korábban átadták a helyüket kivitelezésre.

A teljes lezárással az épület belső kialakításának és gépészetének teljes megújítása következik, az egyik legfontosabb szempont az energetikai korszerűsítés colt és, hogy minél több megújuló energiaforrást használjanak. Átépül ezzel együtt a komplexum környéke is. Mint a szerkesztőségünknek küldött közleményből kiderül, a cél egy modern vásárlói igényekre szabott bevásárlóközpont kialakítása, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal.

Ilyen volt…

Így néz ki most…

És ilyen lesz, amikor kész lesz.

Szárnyal az ingatlanpiac és a kiskereskedelem, örülnek a plázák

A Shopmark még az átnevezés előtt, 2017. januárban került befektetők kezébe: a pláza üzemeltetését a Magyar Posta Takarék (MPT) Ingatlan Befektetési Alap vette át, ezt az alapot a Diófa Alapkezelő Zrt. kezeli. Érdekesség, hogy az alapkezelő egyik másik ingatlanalapját – a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alapot – tavaly nyáron vette át a Mészáros-féle Konzum Nyrt. befektetési alapkezelője. Az MPT alap nem tartozik ide.

Az ingatlanpiac szárnyalásáról korábban is írtunk többször, de a szárnyalás nem csak a lakáspiacra igaz: ömlik a pénz szállodák és irodák építésébe is, a Gránit Pólus pedig egy komplett városközpontot tervez felhúzni a WestEnd mellett, ahol irodák, kereskedelmi egységek, lakások és egy szálloda épül.

A bevásárlóközpontok üzemeltetésében most azért is van fantázia, mert a magyar kiskereskedelmi forgalom 8,2 százalékos növekedése 2017 utolsó negyedévében dobogós volt Európában.

Demjánék új városközpontot húznak fel a Westend mellett

Vásárol a magyar: ezzel dobogósok vagyunk egész Európában

 

 

 

 

Oszd meg!