Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Beyoncé, Cristiano Ronaldo, Puff Daddy – Ennyit keresnek a celebek

A világ legjobban kereső 100 celebje összesen 5,1 milliárd dollárt keresett egy év alatt. Forbes-lista.

  1. Puff Daddy, Diddy – 130 millió dollár

Majdnem húsz évvel azután, hogy az amerikai rapper szerepelt az amerikai Forbes első celeblistáján, Diddy megszerezte az első helyet a sztárok között. A legtöbb pénzt az elmúlt évben a Bad Boy-turné, a Ciroc Vodkával való együttműködés és a saját ruhamárkája (Sean John) hozta neki.

  1. Beyoncé – 105 millió dollár

Az amerikai énekesnő világkörüli turnéjával (Formation) kereste a legtöbbet az elmúlt évben, bruttó negyedmilliárd dollárt. Most egy kis szünetet tart, hisz férjével, Jay Z-vel ikreket várnak.

j-_k-_rowling_2010

  1. J.K. Rowling – 95 millió dollár

Az angol írónő színdarabja (amelyet társszerzőként jegyez), a Harry Potter és az elátkozott gyermek, 2016 bestsellere volt, több mint 4,5 millió darab kelt el belőle Angliában. A történetből készült West End-produkcióra pedig minden jegy elkelt 2018-ig. Rowling a Legendás állatok és megfigyelésük című 2016-os filmje után is jól keresett.

  1. Drake – 94 millió dollár

A kanadai rapper is legutóbbi turnéjával kereste a legtöbbet, de állított ki csekket az Apple-nek (ő volt az elmúlt év legtöbbet letöltött zenésze), a Sprite-nak és a Nike-nak is.

  1. Cristiano Ronaldo – 93 millió dollár

Az elmúlt évben negyedszer is aranylabdás Ronaldo évi 50 millió dolláros szerződést kötött a Real Madriddal a következő négy évre és tető alá hozott egy 1 milliárd dolláros megállapodást a Nike-val is.

  1. The Weeknd – 92 millió dollár

A kanadai énekes dalaira az elmúlt két évben 5,5 milliárd alkalommal kattintottak rá a neten, de a turnézás sem megy neki rosszul: állomásonként 1,1 millió dollárt keresett.

  1. Howard Stern – 90 millió dollár

A rádiós legenda jövőjét egy igencsak előnyös szerződéssel alapozta meg, a SiriusXM állapodott meg, de közben jól hoznak saját, digitális befektetései is.

  1. Coldplay – 88 millió dollár

Az angol zenekar tavaszi világkörüli turnéja termelt sokat, 5 millió dollárt városonként.

  1. James Patterson – 87 millió dollár

Amerika leggazdagabb írója 9,5 millió példányt adott el könyveiből hazájában egy év alatt és szerződése van egy thrillerre, amelyet a korábbi amerikai elnökkel, Bill Clintonnal fog írni.

3408081561_3a61854acc_b

  1. LeBron James – 86 millió dollár

A kosarasnak 100 millió dolláros szerződése van további három évre a 2016-os NBA-bajnok Clevelanddel. Szezononként 30 millió dollárnál magasabb fizetése rajta kívül eddig csak Michael Jordannek és Kobe Bryantnek volt.

A 100-as lista itt található.

 

Oszd meg!