Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Betiltja a személyes állásinterjúkat a Google a koronavírus miatt

Minden interjút a videócset-alkalmazásukon bonyolítanak le.

A Google értesíteni kezdte a meghirdetett állásokra jelentkezőket, hogy felfüggeszti a személyes interjúkat, helyette a Google Hangouts és Bluejeans alkalmazásokon keresztül fogja intézni – derül ki egy vállalaton belüli emailezésből, ami a The Verge birtokába került.

A kaliforniai vállalatnak nem ez az első kényszerlépése a koronavírus miatt: a héten lemondták a legnagyobb éves fejlesztői konferenciájuk, a Google I/O nem virtuális részét, szintén csak online tartják meg a Google Cloud Next iparági meetupot, valamint korlátozzák az alkalmazottak üzleti utazásait.

A Google nem az első vállalat, amelyik felfüggeszti a személyes interjúkat a járvány miatt: a Facebook hétfőn jelentette be, hogy lemondja a legtöbb személyes interjút a jelentkezőkkel. Az Amazon már az előző héten határozatlan időre felfüggesztette a helyszíni találkozókat, miután a vállalat székhelyének otthont adó Seattle-ben számos koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak, és már halálos áldozata is van a kórnak.

Borítókép: Rebeca Wood

Oszd meg!

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."