Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Belehúz a magyar milliárdos: négyszeresére növelné az árbevételt négy év alatt

Felvásárlásokkal is megtámogatott növekedéssel számol a harmadik leggazdagabb magyar cége, és még idén jelentős lakossági forrásbevonással számol.

Megnégyszerezné fő érdekeltségének árbevételét Veres Tibor, a legutóbbi milliárdoslistánk szerinti harmadik leggazdagabb magyar. Az Autowallis 2025-ben már a 2020-asnál négyszer nagyobb, 88 milliárd forintról 400-433 milliárd forintra emelkedő árbevétellel számol – írja a cég a Forbes.hu-nak eljuttatott kzleményben. A cég szerint ez a „2020 óta tartó, akvizíciókkal is támogatott növekedésnek valamint a következő időszakban végrehajtandó felvásárlásoknak köszönhető.”

Ezzel párhuzamosan a menedzsment szerint az eredménytermelő képességüket a legjobban bemutató EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) a mostani 2,3 milliárdról 14-15,2 milliárdra emelkedhet.

Lakossági forrásbevonás is jöhet

Az Autowallis a tervei megvalósításához 6-8 milliárd forint közötti intézményi és lakossági forrásbevonással számol – mindezt még 2021 hátralévő részében.

Ez az első nyilvános forrásbevonás lehet a Budapesti Értéktőzsdén 2017 óta, ami a közlemény szerint „a forrásbevonás tervezett mérete miatt is fontos lépés lehet a magyar tőkepiacon”.

Hozzáteszik: az ehhez szükséges előkészítő lépéseket már megtették, a Befektetési Tájékoztatót a Magyar Nemzeti Banknak engedélyeztetési eljárásra beadták.

Ormosy Gábor vezérigazgató kiemelte, hogy a lakosság számára ez lehet majd az első lehetőség, hogy részt vegyen az Autowallis tőkeemelésében. Elmondása szerint jelenleg több mint 2300 lakossági részvényesük van, és azt várják, hogy melléjük több százan csatlakoznak. Hangsúlyozta, erre azért van szükség, mert az a céljuk, hogy 2030-ra az Autowallis a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen.

Borítókép: Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa 

Oszd meg!