Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Microsoft

Befektet a Microsoft: egymilliárd dollárért fejlesztene szuperintelligenciát

Közösen áll neki a szuperszámítógépes technológia fejlesztésének a Microsoft és az OpenAI mesterséges intelligenciával foglalkozó startup. Az eszközzel a klímaváltozás, az egészségügy és a személyre szabott oktatást is meg szeretnék oldani. 

A Microsoft egymillió dollárt fektet be az OpenAI startupba, hogy egy olyan mesterséges intelligenciát hozzanak létre közösen, ami gazdasági előnyökkel járhat.

Az OpenAI közleményében azt írják, hogy az általuk létrehozott mesterséges intelligencia képes lesz kombinálni Curie, Turing és Bach tudását.

„Hiszünk abban, hogy a mesterséges intelligencia (AGI) a történelem legfontosabb technológiai fejlesztése lesz, mely képes jó irányba terelni az emberiséget.”

A cég hozzátette, hogy a projekt nemcsak a technológiai megvalósítás miatt nehéz. „Meg kell győződnünk arról is, hogy az AGI biztonságos, valamint, hogy az emberiség készen áll a következményeire.”

A San Francisco-i OpenAI alapítói között Elon Musk is ott van. A cég 2019-ig nonprofit szervezetként működött, ám így nem volt elég tőkéjük a működéshez.

A Microsoft az 1 milliárd dolláros befektetés mellett felhőtechnológiákat is szállít majd a startupnak.

Kép: Microsoft

 

„Egy gyufaszálat sem számolok el a cégben, a telefonom is a saját nevemen van.”

Holló Gábor, milliárdos, a Hírkereső.hu alapítója