Fotó: Orbital Strangers
Fotó: Fotó: Orbital Strangers
Üzlet

Barabási Albert-László: Újra maszkot hordok. Nemcsak magamért, hanem érted is

Forbes
2020. szeptember 08. 1 perc olvasás

Néhány hete még jogos volt a büszkeség, ma már a számok fényében egyre fontosabb lenne a maszkviselés a hálózatkutató szerint.

„Az új számok tükrében újra maszkot hordok. Nemcsak magamért, hanem érted is”, írja friss Facebook-bejegyzésében Barabási Albert-László hálózatkutató. Barabási azt írja, július végén, amikor hazaköltözött Magyarországra, üdítő volt látni az újraindult országot. „Amikor amerikai barátaimmal beszéltem, néha büszkén, néha hitetlenkedve meséltem nekik a Magyar Csodáról, az életről, amely visszatért a normális medrébe.”

A büszkeség akkor jogos volt, most már nem az. „Két hete, amikor 100 új fertőzést regisztráltak, akkor már az nagy számnak tűnt. A tegnapi 500 számomra ijesztő. Ez azt jelenti, hogy durván 100 000 aktív fertőzött van közöttünk, 100 magyarból egy.”

Azaz naponta több tucatnyi ember sétál el mellette (mellettünk), aki ontja a láthatatlan vírust, anélkül, hogy tudna róla.

„Naponta elmegyek, vállat súrolva, több száz ember mellett, akin nincs maszk. Nemrég én is köztük voltam. Az új számok tükrében újra maszkot hordok. Nem csak magamért, hanem érted is”, zárja a posztot.

Borítókép: Orbital Strangers / Archív