Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újra együtt dolgozik a banki sikercég, az IND két alapítója – Mészáros Lőrinc bankjában

Az egykori sikercég, az IND Group három alapítója közül ketten a Mészáros-féle óriásbanknál folytatják, ami a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank fúziójával jön létre. Tapasztalt kommunikációs vezető is érkezik a csoporthoz. 

Két újabb szakértővel gazdagodik a Magyar Bankholding vezetősége: Pecsenye Roland, a fintech szektor elismert szakembere digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesként, Kutas István pedig kommunikációs vezetőként csatlakozik a bankcsoporthoz tudtuk meg a cég közléséből. 

Megvan a kétharmad a Bankholdingnál 

Pecsenye a banki szoftvercég, az IND Group társalapítója, amit a Misys (ma Finastra) vásárolt fel 2014-ben, a Forbes becslése szerint 63,5 millió eurórért. Nem sokáig maradt a cégnél, befektetőként volt aktív a piacon (a Barion indulásánál is ott volt), több európai fintech cégbe is beszállt, startupokat mentorált, de voltak nem technológiai jellegű befektetései is. 

Pecsenye Roland – exit után befektetőnek állt, most visszatér a banki világhoz. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A Mészáros Lőrinc-féle Magyar Bankholdingban az elnöki tanácsadóval, a digitális transzformációért felelős Vinnai Balázzsal fog együtt dolgozni, ők régóta ismerik egymást, hiszen együtt indították el Miskolcról az IND-t.  Ezzel az elmúlt évtized legnagyobb magyar fintech durranásának két letéteményesét igazolta le a formálódó magyar szuperbank, ami az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank fúziójából jön létre (Mészáros Lőrinc az egyik nagy tulajdonos benne, a másik a magyar állam).

Ha már IND: szintén friss hír, hogy a magyar W.UP fintech startup összeáll egy cseh szektortársával, az így létrejövő és nemzetközi terjeszkedést tervező Finshape egyik vezetője az a Nyíri József lesz, aki az IND harmadik társalapítója volt. 

A Bankholding tehát sajátos kétharmadot hozott össze, hiszen a három egykori IND-alapító közül ketten náluk folytatják, Pecsenye a hónap elején csatlakozott a bankhoz. 

Tapasztalt kommunikációs vezető is érkezett 

Január 1-i hatállyal csatlakozik Kutas István is a Magyar Bankholdinghoz mint kommunikációs vezető, aki a bankcsoport kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, ESG-fenntarthatóságért és kommunikációért felelős területét fogja erősíteni. 

Kutas az elmúlt három évben a Magyar Telekom vállalati kommunikációs vezetője volt, ezt megelőzően hét évig a Telenor vállalati kommunikációs és fenntarthatósági igazgatójaként tevékenykedett. Korábban öt évig dolgozott az E.ON több érdekeltségénél, kommunikációs vezetői karrierjét pedig a Béres Gyógyszergyárnál kezdte.

Oszd meg!