Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Kiss Sándor és Biró Tamás társalapítók. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Száguldanak a webshopok, viszik magukkal az egyik legforróbb magyar startupot

A 2015-ben alapított magyar fintech startup, a Barion online fizetési rendszerét már havonta 500 új webshop használja. Az idei év első tíz hónapjában másfélszeresére növelték az e-kereskedelmi partnereinek számát a tavalyihoz képest.

Az koronanyertes e-kereskedelemben az aktív online vásárlók és az e-kereskedelmi szolgáltatók száma is jelentősen nőtt. A GKI Digital felmérése szerint az év első felében a netes vásárlások forgalma meghaladta a bruttó 355 milliárd forintot. Ez közel 35 százalékos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest. Az aktív online vásárlók száma elérte a 3,35 millió főt.

Az elektronikus fizetési megoldásokat fejlesztő és üzemeltető Barion 2019-ben a Forbes legforróbb magyar startupok listáján is szerepelt. A cég ma már összesen négy európai országban kínál online fizetési megoldást. Magyarországon kívül Ausztriában, Csehországban, Németországban és Szlovákiában van jelen.

A Barion közleménye szerint rendszerüket már több mint 9.000 magyar és közel 1.000 külföldi internetes áruház használja. Céljuk, hogy 2021 végére már havi 1000 új webshop csatlakozzon be.

A Forbes idén júniusban számolt be arról, hogy a cég 2 millió eurós kockázati tőkebefektetést kapott a londoni Financial Services Capitaltől. Kiss Sándor társalapító akkor a befektető kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét hangsúlyozta, amit nyújtani tud a startupnak a tőkén kívül. A többségi tulajdon továbbra is az alapítók kezében van.

Borítókép: Kiss Sándor és Biró Tamás társalapítók. Forbes archív / Orbital Strangers


Ha tudnánk, mi a vége egy próbálkozásnak, nem neveznénk kísérletnek. A dolog természetéből adódik, hogy a kudarc benne van a pakliban. De néhány nagy siker elég ahhoz, hogy több tucat bukott projektet ellensúlyozzon.