Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az év startupja címre gyúr a magyar HeartBit, kattintással lehet nekik segíteni

Esélyük van kijutni San Franciscoba, de ehhez kell némi hátszél nekik

Amerikában a szívelégtelenség majdnem félmillió ember halálát okozza minden évben. A szívproblémák nem csak idős embereknél jelentkezhetnek, hanem a rendszeresen sportoló egészséges felnőtteknél is, akiknek korábban nem voltak hasonló panaszaik, és váratlanul törhet rájuk a rosszullét.

Erre a problémára talált ki megoldást a magyar TheHeartBit csapata, akik egy olyan szívritmus-ellenőrző kütyüt fejlesztettek ki, ami a mellkasra erősítve monitorozza a szívverést, elemzi a beérkező jeleket, és adott esetben figyelmeztet, ha a szív nem bírja a hajtást.

heartboit

A célcsoportjuk legfőképpen az aktívan sportoló rétegből áll, becsléseik szerint Amerikában 1,2 milliárd dolláros biznisz épült a futás köré, úgyhogy jó esélyekkel indulhatnak.

 

A csapat célja most az, hogy kijussanak az október 9-11 közötti  Innovate! and Celebrate konferenciára, San Franciscoba. Ehhez meg kell nyerniük egy szavazást, amire itt lehet leadni a voksokat, a listán az utolsó előtti a HeartBit csapata.

https://tech.co/vote-startup-international-europe

 

 

Oszd meg!