Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az év, amikor Trump kiesett a milliárdosok listájáról

A Forbes összegezte az elmúlt harminc év listáit. Ismerős nevek, váratlan fordulatok, és rengeteg pénz.

1987-ben jelent meg az első milliárdosok listája az amerikai Forbes magazinban. Az újságírók akkor még internet híján keresztül-kasul járták a világot és kutattak a papírokban, hogy megtalálják a leggazdagabb embereket. A munka nem volt hiába – kiderült, hogy abban az évben a világ legvagyonosabb emberét nem is az Államokban kell keresni, hanem Japánban:  ő volt  Yoshiaki Tsutsumi (Tsutsumi ingatlanmágnsként került fel a listára, de sorozatos botrányok után elveszítette a vagyonának egy jelentős részét, 2007-ben kiesett.)

 

cover3

 

A lista sokat változott. Volt, aki vissza tudta küzdeni magát – például Trump, aki 1990-ben nem tudott annyi pénzt felmutatni, hogy felkerüljön. Volt rajta drogbáró, örökös, és self-made gazdag ember is.

Csak 20 fő az, aki állandóan szerepelt az összeállításban. Ők azok, akik az első pillanattól kezdve a leggazdagabbak közé tartoznak, és nem veszítettek erejükből – egyikük, David Rockefeller, idén hunyt el.

Egy végigkattintgatható idővonalon mindegyik évből kigyűjtötték a legérdekesebb adatokat, ide kell klikkelni érte.

Oszd meg!