Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az Alibaba repülőszőnyegén érkezhet Trump nagy ígérete

Egymillió munkahelyet ígért az amerikaiaknak az új elnökük, Jack Ma, az Alibaba fejese pedig besegít ebben.

A megválasztása után Trump az amerikai termékek pozíciójának erősítését tűzte ki célul, nemsokkal később pedig tárgyalások indultak a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi platformjával, a kínai Alibabával – írja a Forbes.com.

jack_ma

Jack Ma, az Alibaba milliárdos alapítója

Az Alibaba Tmall piaca ugyanis többszázmilliós, ám nem érhető el bárhonnan, ehhez szerződni kell a céggel. Trump ezt próbálja meg kihasználni, és úgy tűnik, hogy Jack Ma személyében partnerre talált. Az Alibaba CEO-ja a leendő kereskedőknek címzett levelében azt írta, hogy

Kína középosztálya 600 millió potenciális vásárlóból áll, és ő meg akarja nyitni az amerikai termelők előtt ezt az elképesztő tömeget.

Levele szerint jövőre a Kínában lebonyolított online kereskedelem meg fogja haladni a világ összes többi részén lebonyolított online eladások együttes értékét, és ha ez a kapu kinyílik az Államok vállalkozói előtt, a következő öt évben ez valóban eredményezhet egymillió új munkahelyet.

Trump “vegyél amerikait” mottója így egyből két legyet üt egy csapásra. Az Alibabáva segítségével durván felpöröghet az amerikai termékek értékesítése Kínában, de az is benne van a pakliban, hogy az e-kereskedelemben eddig nem annyira aktív cégek elkezdik kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket, és emiatt az országon belül is megugrik a kereskedelem.

 

 

Oszd meg!