Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az Airbnb végre meglépte, amire már nagyon sok utazó vágyott

A csoportos nyaralás során valaki mindig kisebb csődbe veri magát – ő az, aki lefoglalja a szállást. Ez most megváltozik.

Az Airbnb-zés legidegesítőbb pillanata, amikor valakinek be kell vállalnia a mártír szerepét, és kifizetni a foglalást a szállásért. Innentől kezdve a barátok hajkurászása, az “odaadom majd euróban”, meg “most csak ennyi van nálam” a leggyakoribb mondat, amivel találkozik a nyaralás alatt.

Úgyhogy kedden az Airbnb végre megoldotta ezt a problémát, és lehetővé tette, hogy a szállást lefoglaló júzer ne verje anyagi csődbe magát a foglalással

Hogy működik?
Az, aki lefoglalja a szállást, kap 72 órát arra, hogy fizessen.

A split payment opció alatt be lehet állítani, hogy hány fő érkezik (maximum 16 emberig), és ennek fényében a rendszer automatikusan felosztja egyenlő részekre a szállás díját.

Ezután meg kell adnunk a barátok felhasználóneveit (igen, itt a trükk, mindenkinek kell Airbnb-fiók, amihez kapcsolódik egy bankszámlaszám), és dőlhetünk is hátra. Persze a szállásadóval szemben is fair marad a rendszer, csak akkor van erre lehetőség, ha legalább 10 nappal korábban foglalunk, és nem maradunk többet 27 napnál.

splitting_cost_all_device2x-1-1

 

Ez a funkció az egyik legtöbbet kért újítás a felhasználóktól. Az Airbnb egy éve vásárolta fel a Tilt nevű közösségi fizetésre fejlesztett alkalmazást (az alapítók állítólag 12 millió dollárt kaptak készpénzben), és most úgy tűnik, hogy beérik a gyümölcs. Az Airbnb 2017 márciusában zárt egy series F befektetést, értéke már meghaladja a 31 milliárd dollárt, noha tavaly volt az első év, amikor tényleges profitot is fel tudott mutatni.

Oszd meg!