Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Apák napi leckék és jótanácsok, milliárdos apukáktól

Ha az ember papája a világ egyik leggazdagabb embere, az ember azt hinné, hogy a csemetéje bármikor kérhet tőle mondjuk egy új autót. A világ leggazdagabb emberei mégsem mindig így cselekszenek. Íme néhány jótanács tőlük az amerikai Forbes összeállításában, Apák napja alkalmából!

Nem ez volt a helyzet az akkor még Howard Graham Buffett esetében sem, akinek apja maga Warren Buffett (3. a Forbes-listán, 82,5 milliárd dollárral), a világ egyik legsikeresebb befektetője, a Berkshire Hathaway vezére és tulajdonosa. Ahogy 1998-ban elmesélte a Forbesnak, a vágyott Corvette megszerzéséhez három évnyi születésnapi és karácsonyi ajándékot, valamint az érettségi ajándékot számolta be az apja 5000 dollár értékben, az összeget pedig további 2500 dollárral neki is ki kellett egészítenie.

Howard, aki ma már a Berkshire Hathaway igazgatótanácsában ül, mégis hálás apja akkori vonakodásáért.

„Az az igazság, hogy ha apa tömött volna minket pénzzel, az nem vitt volna minket előre, csak gátolt volna. Hagyta, hogy járjuk a magunk útját. Mindig azt mondta, találjunk valamit, amit szeretünk, és csináljuk”

– emlékezett vissza a Forbesnak.

Ha az ember apja milliárdos, az pénzügyileg persze hatalmas ajándék, de néha más előnyökhöz, valódi jótanácsokhoz és bölcsességhez is juthatnak – a vagyonon túl. Következzen öt ilyen jótanács, amelyet milliárdosok bíztak gyermekeikre.

 

1.  Charles Koch & Chase Koch: Ne csak dumálj, cselekedj is úgy!

Charles Koch a Koch Industries elnök-vezérigazgatója, az Egyesült Államok hetedik leggazdagabb embere (50,5 milliárd dollárral), aki több millió dollárral szállt be politikai kampányokban, hogy nézetei így is teret nyerjenek, így persze nem csoda, hogy ezeket az értékeket igyekszik a gyerekeinek is átadni. Fia, Chase Koch egy 2018 novemberében megrendezett eseményen elmesélte, hogy apja minden nap megkövetelte gyerekeitől az öt családi érték – szeretet, bátorság, hit, becsület és lojalitás – megtartását. Hogy mégis pontosan hogyan? „Ülsz 5 vagy 6 évesen a vacsoraasztalnál, és azt mondják neked: » mondj egy példát arra, ma mit tettél azért, hogy megfelelj ezeknek az elveknek! Egy történetet akarok hallani tőled!«”

Chase nem próbálja meg a saját gyerekeibe sulykolni ezeket az elveket, ettől még apjával nemcsak a személyes, de a munkakapcsolata is igen szoros: a családi ipari konglomerátum befektetési részlegét, a Koch Disruptive Technologiest irányítja.

2. Micky Arison & Nick Arison: Kezdd a szamárlétra alján!

Az üzlet gyakorlatilag az Arisonok vérében van. Micky Arison az elnöke és korábbi vezérigazgatója a Carnival Corporation nevű hajózási cégnek, amit még az apja, az 1999-ben elhunyt Ted Arison alapított. Ugyanez igaz a családi kincsestár másik  elemére, az NBA-ben szereplő Miami Heat kosárcsapatára is: Ted alapította, ma Mickey a tulajdonos, a csapatot pedig az ő fia, Nick vezeti, mint CEO. Az évtizedek óta tartó jólét ellenére Nick valóban a szamárlétra alján kezdte.

Erre így emlékezett vissza Shaquille O’Neal 2017-ben, Oprah Winfrey műsorában:

„Egyszer későn érkeztem, hogy dobáljak egy kicsit és Nick Arison épp az öltözőt takarította. Sohasem láttam őt öltönyben.” O’Neal elmesélte azt is, hogy Nick több alacsonyabb beosztásban is dolgozott a cégnél, mielőtt felemelkedett volna a vezetők közé.

3. Warren Buffett & Howard Graham Buffett: Találd ki, hogy használd a tehetséged

Amikor fiatal és útkereső Howard Buffett három főiskolát is otthagyott, később buldózereket irányított,  majd dolgozott az apja tulajdonában álló See’s Candies nevű csoki- és cukorkagyártó vállalatnál is. Manapság Howard sikeres gazdálkodó, természetfotós és író, nem beszélve a Berkshire Hathaway igazgatótanácsi tagságáról. Howard sikerében része lehet apja szülői felfogásának is, amit így foglalt össze a 2018-as Forbes 400 Summit on Philanthropy rendezvényén:

„A legrosszabb dolog, amit a gyerekeiddel tehetsz, hogy a pénzeddel megpróbálod az adott viselkedést pénzzel befolyásolni. Én azt mondtam a gyerekeimnek, hogy nem kell semmit sem csinálniuk. Úgy értem, nem kell fejezniük a főiskolát, nem kell orvosnak vagy ügyvédnek lenniük. Azt mondtam nekik, hogy használják a tehetségüket, ahogy csak tudják, ezzel hajtják majd a legtöbb nettó hasznot a társadalom számára”

4. Ifjabb Richard Yuengling és gyerekei: Minden családtagtól lehet tanulni valamit

A D.G. Yuengling & Son az Egyesült Államok legidősebb sörfőzdéje, amely 1829-es alapítása óta a család kezében van. A jelenlegi korszakra a „Yuengling és lányai” lenne a legmegfelelőbb kifejezés. Miután Richard (akit a legtöbben csak Dicknek szólítottak) kivásárolta az apját, átvette a küszködő cég irányítását és a később népszerűnek bizonyuló Yuengling Lager sör bevezetésével új életet lehelt a cégbe. Miután a termelés az egekbe lőtt, Richard a négy lányához fordult, hogy segítsenek megírni a gyár életének következő fejezetét. A lányok képesek egymástól és apjuktól is tanulni, ez viszi előre az üzletet. Az idősebb lány, Jennifer Yuengling erre így emlékezett vissza a Forbesnak:

„Mint minden családi vállalkozásban, nálunk is vannak nézeteltérések. A különbséget az jelenti, hogy hogyan kezeljük ezeket. Mi büszkék vagyunk a növekedésre és arra, hogy nemcsak egymástól, hanem apánktól is tanulunk.”

5. Edward Johnson III & Abigail Johnson: Mindig van hely a növekedésre

Abigail Johnson 2014-ben, illetve 2016-ban vette át a Fidelity Investments vezetését apjától, Edward Johnsontól, aki 1946-ban alapította meg a céget. Jelenleg ő az Egyesült Államok negyedik leggazdagabb nője, becsült vagyona 14,8 milliárd dollár. Abigail Johnson, aki 1988-ban csatlakozott a vállalathoz, miután megkapta a Harvardon szerzett M.B.A.-diplomáját, azt mondja, apja többet adott neki, mint egy munkalehetőség. 2014-ben úgy nyilatkozott a Forbesnak, hogy apja belénevelte, hogy „könyörtelenül fókuszálni kell arra, hogy folyamatosan fejlődjünk. Nem számít, milyen a beosztásod a szervezetben, nem számít, hogy hogy érzed magad, a munkád soha sincs kész.”

Oszd meg!