Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Enrico Krog Iversen Onrobot

Amerikai és dán vállalattal egyesül a magyar robotikai startup

Egyesül az amerikai Perception Robotics, a dán On Robot és a magyar Optoforce, a három vállalat Onrobot néven folytatja tovább. A 2012-ben alapított magyar Optoforce erő- és nyomatékszenzorokat kínál, amelyek az érintés érzését biztosítják az ipari robotoknak, így olyan feladatok is automatizálhatók velük, amelyekhez amúgy az emberi kéz ügyességére volna szükség.

Az új cég központja Dániában lesz, Enrico Krog Iversen, az Universal Robots korábbi vezérigazgatója irányítása alatt. Iversen mellett az új vállalat befektetője a Dán Növekedési Alap is. Az Onrobot célja, hogy világelső szervezetet építsen az end-of-arm eszközök fejlesztésére és gyártására, néhány éven belül (további felvásárlások és együttműködések után) szeretnék meghaladni a százmillió dolláros árbevételt.

A három tagvállalat folytatja majd saját fejlesztéseit és tevékenységeit.

Az Onrobot továbbviszi a magyar Optoforce által kifejlesztett technológiát, megtartva és tovább fejlesztve a magyar szakembergárdát, és Magyarországra hozza a teljes közép-európai értékesítési tevékenységét is.

Az odensei székhelyű új vállalat a az end-of-arm eszközökhöz kínál — mind hardver, mind szoftver — technológiát, elsősorban kollaboratív robotokhoz (kobotokhoz). A kollaboratív robotok, amelyek biztonságosan dolgoznak az emberek mellett olyan műveleteknél, mint például a csomagolás, minőségellenőrzés, anyagkezelés, gépek megközelítése, összeszerelés és hegesztés jelenleg a robotok globális eladásainak 3 százalékát teszik ki a Nemzetközi Robotikai Szövetség adatai szerint, 2025-re a részesedésük várhatóan 34 százalékra fog emelkedni, ami 25 milliárd dolláros piacot jelent.

Az Optoforce-ról mi is írtunk a legújabb Forbesban a legjobban feltőkésített startupok között. A magyar cég 4 befektetési körön van túl, összesen 1,7 millió dollárnyi befektetést tud a háta mögött, legutóbb tavaly vont be tőkét.

 

Tizenkét ütős tétel a 100 millió dolláros magyar exit után

A kép forrása: Onrobot.com

Oszd meg!