Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Aldi parkolóba telepített E.On-töltő Nyíregyházán. Fotó: Aldi / E.On

Az Aldi teleszórja elektromos töltőkkel az országot: ezekben a városokban lehet először áramot tankolni a parkolóban

Több mint száz Aldi üzlet parkolójában alakít ki elektromosautó-töltőpontokat az E.On. Az elsőt Nyíregyházán már át is adták, nyáron több vidéki városra is kiterjesztik a hálózatot.

Átadta az első Aldi-parkolóba telepített elektromos töltőket Nyíregyházán az E.On – adta hírül a két vállalat közleményükben.

A nyírségi megyeszékhelyen három áruháznál összesen hat oszlopot (ebből öt darab váltakozó áramú, és egy egyenáramú, azaz gyorstöltő) helyeztek üzembe,oszloponként két töltési ponttal.

A tervek szerint a nyár közepéig Szolnokot, Debrecent, Pécset, Székesfehérvárt, Veszprémet, Győrt és Sopront is bekapcsolják a hálózatba.

Ez a nyár közepéig további tíz oszlopot jelent, melyek fele a tervek szerint 25 kW teljesítményű egyenáramú töltő lesz, igazodva az adott áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a helyben már elérhető elektromosautó-töltési lehetőségekhez.

„Egy bevásárlás az Aldiban olyan alkalom, amikor az elektromos autót megfelelő szintre lehet tölteni a további úthoz anélkül, hogy erre külön időt kellene szánni. Dolgozunk annak a rendszernek a kialakításán is, amely az E.On közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel kombinálja, a szolgáltatást csomagban kínálva, kedvezményes szolgáltatási díjjal, hűségakciókkal. Ezen a téren is
olyan megoldásokat szeretnénk kínálni ügyfeleinknek, amelyek kényelmesebbé teszik életüket” – mondta Tóth Béla, az E.On Hungária igazgatósági tagja.

Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc még 2018-ban kötött megállapodást arról, hogy 123 magyarországi Aldi parkolójában lesz elérhető töltőpont. A két vállalat együttműködése a töltőhálózat kiépítésére és üzemeltetésére 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Bővül az Aldi elektromos autó hálózata – 360 új töltőpont épül

A közleményükben kifejtik, hogy dinamikusan bővül a hazai elektromosautó-piac: 2018-ban Magyarországon 1 284 elektromos autót helyeztek forgalomba, ez önmagában annyi, mint Csehországban és Lengyelországban együttesen, és négyszer annyi, mint ahányat Szlovákiában üzembe helyeztek. Jelenleg Budapesten és a környező településeken üzemel a legtöbb e-autó, de hézagos a töltőhálózat, ezért építenek ki országos töltőállomás-hálózatot. Jelenleg 75 településen működik Aldi üzlet, a legtöbbjüknél terveznek töltőoszlopot telepíteni.

Az E.On Hungária vezérigazgatójával, Kiss Attilával a 2018. szeptemberi Forbes magazinban készítettünk interjút. Ebben elmondta, hogy az energiavállalatoknak át kell gondolniuk az üzleti modelljüket, nem elég egyszerűen áramot eladni, hanem szolgáltatásokat kell nyújtani az ügyfeleiknek. Akár úgy, hogy segítenek eljutni A-ból B-be robogóval, a Blinkee.cityvel együttműködve.

A Balatonra is elvinné a közösségi robogómegosztást – de ki?

Nincs elég munkaerő, aki felmásszon a villanyoszlopokra? Megcsinálják drónnal

Borítókép: Aldi parkolóba telepített E.On-töltő Nyíregyházán. Fotó: Aldi / E.On

Oszd meg!