Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Matt Henry // Unsplash

Bővül az Aldi elektromos autó hálózata – 360 új töltőpont épül

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.On töltőállomás-hálózat országszerte 360 új töltési pontot jelent, üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség lesz majd. Az Aldi közleményében hangsúlyozza, hogy ez egy nagy lépés az elektromos autózás infrastruktúrájának kiépítésében.

Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc megállapodása értelmében 123 Aldi parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromos autó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő Aldi-üzletnél is kiépítik majd a töltőket.

Az együttműködés kapcsán Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatóságának tagja elmondta, hogy az elektromos autózásra, mint a jövő egyik kulcsfontosságú területére tekintenek. „Az Aldival kötött megállapodás egy egységes, országos hálózat létrehozását jelenti, mely áttörés ezen az úton.”

Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója hozzátette azt is, hogy az E.ON által kiépített és üzemeltetett elektromos autó-töltőhálózat

lehetőséget biztosít az ügyfelek számára az akkumulátortöltésre, ezzel is hozzájárulva a környezetbarát közlekedéshez.

A kiépítésre kerülő töltőinfrastruktúra AC és DC töltőket is tartalmaz majd, igazodva az adott Aldi-áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a településen már elérhető elektromos autó-töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

 

Az öregek mindent elhisznek, a középkorúak semmit se igazán, a fiatalság mindentudó.