Fotó: Aegon
Fotó: Fotó: Aegon
rövid hír

Megegyeztek az Aegon-eladásról, a magyar állam kisebbségi tulajdonos lesz

Forbes
2021. december 23. 1 perc olvasás

Megegyezett a magyar kormány az osztrák Vienna Insurance Grouppal (VIG) az Aegon Biztosító eladásáról, derül ki az Aegon közleményéből. A magyar állam kisebbségi tulajdonosként, 45 százalékos részesedéssel fog beszállni a magyar Aegonba és az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-be.

Több részletről még tárgyalnak a felek, akik az egyetértési nyilatkozatot december 23-án, azaz ma, csütörtökön fogják aláírni. Az együttműködésről egyelőre annyit lehet még tudni, hogy a VIG fog rendelkezni a többségi tulajdonnal és az operatív irányítással. Tárgyalópartnernek a magyar kormány az állami tulajdonban lévő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-t jelölte ki.

Arról, hogy 830 millió euróért eladja az Aegon a biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban a VIG-nek, mi is írtunk tavaly novemberben a Forbes.hu-n.

A Telex azt is összefoglalja továbbá, hogy a Belügyminisztérium akkor egy célzott törvénnyel vétózta a tranzakciót, amivel a kormány szándéka piaci információk szerint az lehetett, hogy

a bankrendszerhez hasonlóan a biztosítási szektorban is elkezdjen felépíteni egy „nemzeti bajnokot”.

Borítókép forrása: Aegon