Üzlet

Kivonul Magyarországról az Aegon

Forbes
2020. november 29. 1 perc olvasás

830 millió eurórért viszi az Aegon magyar és közép-európai vállalkozásait a Vienna Insurance Group.

Eladja az Aegon a biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban a Vienna Insurance Groupnak (VIG). A vételár 830 millió euró, nagyjából 300 milliárd forint, ami a legutóbbi könyv szerinti érték 2,6-szorosa – közölte a Portfolio.hu

A lap emlékeztet, hogy ez az elmúlt 12 év legnagyobb tulajdonosváltása a hazai biztosítási szektorban, az ügylettel Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerül új kezekbe. A tranzakció lezárásához meg kell szerezni a felügyeleti és versenyjogi engedélyeket, ami 2021. második félévéig is eltarthat.

Az Aegon közép- és kelet-európai vállalkozásainak alaptevékenységből származó nettó eredménye 2019-ben 54 millió eurót tett ki, míg a hazai biztosítási üzletág tavaly 14,2, két éve 11,9 milliárd forintos adózott eredményt mutatott fel.

Frissítés: Az Aegon november 30-án közelményt adott ki a tulajdonosváltásról, mint írják, az ügyfeleknek semmi tennivalójuk nem lesz az akvizíció kapcsán.

Fotő: Aegon //Facebook