Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

ADSL-ről indult, Magyarországról épít multit a Webeye

Egy lakásból, sima pc-kről, ADSL-ről indult Magyarország legnagyobb flottakövető cége, a Webeye. Tőzsdére mennének, és Magyarországról irányított multinacionális céget építenek.   Keresd cikkünket az áprilisi Forbesban!

Az elején ott volt az a bizonyos véletlen is. Frank Hegyi, az 1956-ban Kanadába emigrált magyar mérnök 1995-ben Budapestre jött előadást tartani, de a reptéren a vámosok elvették laptopjait, technikai eszközeit. Németh Tiborhoz, a Webeye későbbi alapítójához fordult segítségért, aki elintézte, hogy visszakapja a dolgait, és meg tudja tartani előadását a műszaki egyetemen.

„Ha már segítettem neki, meghallgattam az előadást, és ha már ott ültem, figyeltem is. Aztán elkezdett érdekelni a dolog. A következő három hónapban már mindent elolvastam, ami a GPS-ről fellelhető volt, pár hónapra rá már ezzel foglalkoztam”

– beszél az eredetileg építőmérnöknek készülő Tibor arról, hogyan találkozott a polgári alkalmazásban akkor még nagyon újnak számító technológiával.

Így indult a Webeye története. Pár évre rá megszületett első dobozuk: ebbe pakoltak bele mindent, ami a kamionok követéséhez kellett. Mostanra Magyarországon piacvezetők, emellett 14 másik országban terjeszkednek, pár éven belül pedig tőzsdére mennének. A cél: egy Magyarországról irányított multinacionális vállalat.

Lapozz bele az áprilisi Forbesba!

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő