Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A világ legfelforgatóbb innovátorai között egy magyar startup

Rangos listára került fel a magyar Aero Glass. 

2017 legfelforgatóbb innovatív cégei közé választotta a témával foglalkozó Distruptor Daily egy magyar társaságot is, a Auggie Awards-on nemrég díjat nyerő Aero Glass-t. A 100-as listán ott van az Elon Muskhoz köthető Tesla és SpaceX mellett a Google DeepMind-ja is (a Go-világbajnokot verő mesterséges intelligencia).

A cégről a Forbes is többször írt már, igazi scifi, amit Maróy Ákos és csapata fejleszt. Céljuk, hogy a kiterjesztett valóság technológiát a repülésben is meghonosítsák. Miközben a Google kidobta a Glasst, a saját okosszemüvegét, az EU Edge Kft. spinoffjaként indult Aero Glass saját hardver (és szoftver) fejlesztésébe kezdett négy évvel ezelőtt, célzottan, egy adott területen jól használható eszközt készítettek. A magyar okosszemüveg célpiaca sem véletlen, többek között azért is a repülésre esett a választás, mert Maróy maga is vezet repülőt, így pontosan tudta, milyen információk megjelenítésére van szükség repülés közben.

Az Aero Glass a pilótáknak segít, az előttük látható térbe, mélységébe is kivetíti a domborzati viszonyokat, a fontos információkat és a repülési adatokat vagy magát az útirányt is. Kényelmes és egyszerűen használható. Nem véletlen, hogy egyike azoknak a projekteknek, amelyik a Horizon 2020 pályázaton is forrást nyertek (1,1 millió eurót).

Oszd meg!