Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nemzetközi díjat nyert a pilótáknak fejlesztett magyar okosszemüveg

Nyert a magyar Aero Glass az AWE – Augmented World Expo 2017-es Auggie Awards-on, a legjobb applikáció kategóriáján lettek elsők.

A cégről a Forbes is többször írt már, igazi scifi, amit Maróy Ákos és csapata fejleszt. Céljuk, hogy a kiterjesztett valóság technológiát a repülésben is meghonosítsák. Miközben a Google kidobta a Glasst, a saját okosszemüvegét, az EU Edge Kft. spinoffjaként indult Aero Glass saját hardver (és szoftver) fejlesztésébe kezdett négy évvel ezelőtt, célzottan, egy adott területen jól használható eszközt készítettek. A magyar okosszemüveg célpiaca sem véletlen, többek között azért is a repülésre esett a választás, mert Maróy maga is vezet repülőt, így pontosan tudta, milyen információk megjelenítésére van szükség repülés közben.

Az Aero Glass a pilótáknak segít, az előttük látható térbe, mélységébe is kivetíti a domborzati viszonyokat, a fontos információkat és a repülési adatokat vagy magát az útirányt is. Kényelmes és egyszerűen használható. Nem véletlen, hogy egyike azoknak a projekteknek, amelyik a Horizon 2020 pályázaton is forrást nyertek (1,1 millió eurót).

Gratulálunk a csapatnak!

Oszd meg!