Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Tesla is beszáll a koronavírus-vakcina fejlesztésébe, az SAP alapító cégének segítene

A Tesla molekuláris nyomtatókkal segíti majd a német biotechnológiai vállalat, a Curevac vakcina-előállítását. A nyomtatás és a tömeggyártás csak abban az esetben kezdődhet meg, ha valamelyik vakcina hatásos lesz.

A Tesla-vezér egy berlini konferancián találkozott Peter Altmaier gazdasági, Jens Spahn egészségügyi és Anja Karliczek oktatási és kutatási miniszterekkel is. A fő téma, a Tesla és a Curevac közös együttműködésén túl a Berlin közeli Gigafactory építése volt.

Az elektromosautó-gyártó cég még novemberben közölte, hogy Németországban nyitják meg első európai gyárukat.

Az egyeztetések során szó esett továbbá az űrtechnológiáról, valamint az önvezető autókról is.

A Reuters forrásai szerint Musk elégedett, és

a világ egyik leginnovatívabb cégének tartja az európai vakcinafejlesztő céget.

Musk még korábban maga jelentette be, hogy a Tesla segíteni fogja a Curevac munkáját. A cég saját RNS technológiát fejlesztett ki a COVID-19 elleni vakcina kifejlesztésére (Az RNS, azaz a ribonukleinsav, a DNS-hez hasonló polimer óriásmolekula). Befektetőcégén keresztül a Curevac 82 százalékos tulajdonosa a SAP alapító Dietmar Hopp.

Az RNA technológia úttörőjének tartott Curevac biotechnológiai céget a Bill & Melinda Gates Alapítvány is szép összegekkel támogatja.

Musk korábban is tett felajánlást, abból semmi nem lett: ahogy arról korábban a G7 írt, a Tesla végül egyetlen darab lélegeztetőgépet sem gyártott le. Igaz, a mostani vállalásuk kézzel foghatóbb és jóval egyszerűbb, mint egy lélegeztetőgép kifejlesztése és a gyártósorok átállítása.

Oszd meg!