Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Sony autót fejleszt, a lelkét a magyar Aimotive adja

A budapesti székhelyű, és Európában legnagyobb kockázati tőkét vonzó, vezetést automatizáló szoftvercég, az AImotive a Sonyval együttműködve fejleszti a japán Sony VISION-S prototípusának önvezető funkcióit. A járműveket már az utakon tesztelik.

A Sony 2020-ban a Las Vegas-i CES-en jelentette be a VISION-S koncepciót, amelyben a fejlett vezetéstámogató-rendszerek, az elektromos hajtás kiemelkedő megoldásai és az innovatív járműbeli szórakoztatási lehetőségek egészítik ki egymást.

Az AImotive és a Sony mérnökei azon dolgoznak, hogy az AImotive szoftverén alapuló L2+ vezetéstámogató-rendszerek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfeleljenek. A járművek közúti tesztelése is folyamatban van.

„Az AImotive izgalmas szereplője a vezetés-automatizálás piacának, hiszen skálázható és megbízható vezetéstámogató-rendszereket fejleszt. Hisszük, hogy a velük folytatott közös munka és a szoftverek továbbfejlesztése hozzájárul majd a mobilitás jövőjéhez” – idézi a két cég közös sajtóközleményében Kawanishi Izumit, a Sony AI Robotics Business felelős alelnökét.

Vision-S (Fotók: AImotive)

„Nagyon izgalmas egy olyan nemzetközileg elismert céggel dolgozni, mint amilyen a Sony” – nyilatkozta Kishonti László, az AImotive alapítója. „Rendkívül fontos együttműködés ez nekünk, hisz az iparág vezető cégei segítenek nekünk megérteni, hogy mik a kulcs kihívások a vezetéstámogató-rendszerek fejlesztésében és integrációjában. Izgatottan várjuk a közös munka folytatását, hogy a Sony elképzelése valósággá váljon.”

Az AImotive az aiDrive vezetéstámogató-szoftver és aiSim szimulációs környezettel kapcsolatban az idei év első negyedéve során további újdonságokat jelent majd be.

Hatmilliárd forintot vont be az önvezető autókat fejlesztő magyar cég

Az AImotive a világ egyik legnagyobb vezetés-automatizációs rendszereket fejlesztő független vállalata. A több mint 190 mérnökből és tudósból álló csapat az USA-ban, Japánban és Magyarországon működő irodákban dolgozik azért, hogy megoldja a vezetés-automatizáció valós kihívásait. A legszigorúbb autóipari biztonsági szabványok szerint fejlesztett termékek az autóipar három kiemelt kihívására kínálnak megoldást: mesterségesintelligencia-alapú automatizált vezetés; hatékony, átfogó szimulációs, fejlesztéstámogató és validációs rendszerek; magas teljesítményű mesterséges-intelligencia hardver.

Magyar önvezetőautó-fejlesztő nyerte a nemzetközi mesterségesintelligencia-versenyt

Oszd meg!