Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Chaos Soccer Gear / Unsplash

A nyáron még több Eb-meccset rendezne Anglia

A brit miniszterelnök, Boris Johnson „hazavinné a futballt” és 2030-ban világbajnokságot rendezne. Egyre nagyobb nyomás alatt az UEFA a 12 városba szétszórt nyári Eb miatt. 

A koronavírus-válság súlyosan érintette Nagy-Britanniát, Boris Johnson miniszterelnök egy interjúban most arról beszélt, készek arra, hogy a nyáron még több Európa-bajnoki találkozót rendezzenek meg, ha erre szükség van. Hét meccset így is Angliában rendeznek, az elődöntőket és a döntőket is a londoni Wembley-ben tartják. 

A világjárvány miatt tavaly nyárról elhalasztották a kontinensviadalt, amit most először 12 város bonyolítana le szerte Európában, köztük Budapest. A magyar válogatott itthon is játszana nyáron csoportmeccseket. Az UEFA egyelőre nem döntött arról, hogy az eredeti felállás szerint szervezik-e meg az Eb-t, de korábban már felmerült, hogy a pandémia miatt akár egyetlen ország is elviheti a tornát: Oroszország bejelentkezett, felmerült Németország, az utóbbi hetekben Nagy-Britannia hangzott el többször lehetséges opcióként. A kontinentális szövetség hivatalosan továbbra is kitart amellett, hogy 12 város rendezi a tornát, de ez a járványhelyzettől és elsősorban az átoltottságtól is függ. Ebben Anglia egyelőre jobban áll, mint több olyan közép-kelet-európai állam, amely szintén rendező lenne. Sőt, az angol szövetség (FA) már arra készült, hogy a Premiere Leaugue utolsó fordulóit nézők előtt rendezzék meg. Az az UEFA-nak is fontos szempont, hogy minél több Eb-meccset rendezzenek nézők előtt, akár félházzal is. 

A The Sun brit bulvárlapnak adott interjújában Johnson arról is beszélt, hogy támogatja a brit pályázatot a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

Legutóbb 1966-ban rendeztek vébét, akkor meg is nyerték.

Borítókép: Chaos Soccer Gear, Unsplash
Oszd meg!