Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

A Magyar Telekommal tesztel a Facebook Budapesten

Az idei Mobil Világkongresszus erősen indult, a Nokia már a nulladik napon bemutatta nosztalgiamániájának legújabb termékét, ami teljesen úgy néz ki, mint a Mátrixban a banántelefon. A Facebook ma kevésbé látványos, de legalább ennyire ígéretes bejelentéseket tett.

Egy cég sem képes az egész világot internettel behálózni, de a Facebook jó úton halad felé kezdeményezéseivel. Iparági partnereivel közösen a vállalat két éve elindította a Telecom Infra Project (TIP) nevű programját annak érdekében, hogy az innovációt felgyorsítva még több embernek legyen internet-hozzáférése.

A program egyik fontos eleme a Terragraph technológia, ezt a vezeték nélküli adatátviteli technológiát arra optimalizálták, hogy sűrűn lakott városi területeken nagysebességű internetkapcsolatot biztosítson. A Facebook a barcelonai Mobil Világkongresszuson bejelentette, hol és ki teszteli majd Terragraph-ot. A nyertes Budapest és a Magyar Telekom, valamint Kuala Lumpurban és a Telenor.

A Facebook a Mobil Világkongresszuson azt is bejelentette, hogy újabb kísérleti teszteket végez majd partnereivel a világ fejletlen területeire fókuszáló Open Cellular bázisállomással. Az Open Cellulart Peruban a Telefonica, Afrikában a Vodacom és az Orange, Pakisztánban pedig a Telenor teszteli majd.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő