Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új retró-Nokia, luxus-Airbnb, közösségi varroda csillámpónikkal – Ez itt a hétfői Espresso.

Ki ér előbb ide: Zoltán gólya és a tavasz, vagy Michelisz Norbert emuháton? Hú, ennek lehet elsőre nincs sok értelme, de amint kézbe veszik a márciusi Forbes-t, ígérem, összeáll. Erős címlap(ok)! Ehhez még aludni kell kettőt, de a mögöttünk álló két nap is mozgalmas volt: hazajöttek a téli olimpikonjaink, új retró-Nokia, luxus-Airbnb, közösségi varroda csillámpónikkal. Őrület. Az optimisták ebből már érezhetik, hogy jön a tavasz, még ha reggel arcunkra is fagyott a jókedv.

Ez itt a hétfői Forbes Espresso! Olvasd, amit mi olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Még nincs 30 éves, de már példaértékű, amit elért? A Forbes idén is összeállítja a listáját harminc sikeres harminc év alatti magyar fiatalról. Ha ismersz ilyet, itt tudod nekünk ajánlani!

Hazajöttek Dél-Koreából téli olimpikonjaink. Remekül szerepeltek a gyorskorisok: a Liu, Liu, Burján, Knoch négyes aranyat nyert a férfi 5000 méteres váltóban, Liu Shaolin Sándor emellett még két 5. helyezést ért el 500 és 1500 méteren. A Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású magyar női váltó 3000 méteren lett negyedik, Jászapáti Petra pedig egyéniben szerzett 6. helyet. A pontszerzőknek ugyanakkora prémium jár, mint a nyári olimpikonoknak, ezt itt szedtük össze. Megérdemelték.

Követi Micheliszt a csapata a Hyundaihoz. Michelisz Norbert tavaly alapított istállót Bári Dáviddal a TCR túraautó-sorozatban, és a M1RA rögtön meg is nyerte a konstruktőri bajnokságot. 2018-ban a M1RA is Hyundaira vált a Hondáról.

Gyere, Zoli, gyere! Zoltán, a GPS-jeladóval ellátott gólya már elindult Afrikából, szerinte mindjárt itt a tavasz. Úgy legyen. Térképen lehet követni az útját, most éri el Egyiptomot.

Nem tud leállni a nosztalgiáról a Nokia. Legújabb telefonjuk úgy néz ki, mint a Mátrixban a banántelefon.

3 perces

Új márkát indít a gazdagoknak az Airbnb. Luxuslakásokkal csábítaná át a hotelekből a tehetőseket a szállásmegosztó.

Az egész ország építkezik. Budapesten kívül is úgy nőnek ki a földből az új lakások, mint a gomba.

Elkezdődött az alku az EU-s pénzekről. Hosszú és parázs vita lesz arról, hogy 2020-tól mekkora lesz az uniós költségvetés (most, hogy a britek kilépnek és nem adnak bele), mennyi támogatást kaphatnak a tagállamok és mire költhetik.

Apa, mibe fektessem a pénzem? Egy ismert befektetési szakember ezt a tippet adta gyerekeinek.

5 perces

Eladó a Telenor, kiszámoltuk van-e rá pénze Mészáros Lőrincnek. A felcsúti polgármester nagyon gyorsan gazdagodik, bekebelezheti-e egy globális multi magyar leánycégét?

Csillámpónikkal tanítanak varrni. Pinkponilo néven nyitott három lány közösségi varrodát – és nem csak lányok mennek a workshopjaikra.

A magyar, akire ráomlott a Wall Street. Hosszú interjúban mesél Juscsák György arról, milyen volt 2008-ban annál banknál dolgozni, aminek a csődjével elindult a világválság.

Oszd meg!