Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

A LogMeIn bostoni irodája

A magyar alapítású Logmein 50 millió dollárért eladta egyik startupját a Google-nek

A Google hivatalos blogjában jelentette be, hogy 50 millió dollárért megveszi a Xively nevű IoT-platformot (Internet of Things – Dolgok Internete) a Logmeintől. A cég szerint ugródeszka az IoT piacra, ami számításaik szerint 2020-ra 20 milliárd összekapcsolt eszközt jelent majd. A Xively megoldásával felhőalapú, mobilkapcsolattal, okostelefonos alkalmazással működő IoT eszközöket lehet tervezni. A felvásárolt terméket a Google Cloud nevű felhős szolgáltatásukba integrálják.

A Logmein saját blogbejegyzésében azt írja: nem  tévednek azok, akik szerint ez azt jelenti, hogy a cég kiszáll az IoT-piacról. Abban hisznek, hogy a Google Cloud jobb otthona lesz a Xivelynek. A Logmein még 2011-ben mozdult el a felhőalapú szolgáltatások irányába, akkor vették meg 15 millió dollárért a Pachube nevű céget, ennek lett később Xively a neve. Még 2014-ben is vásároltak hasonló megoldást: az Ionia összekapcsolt dolgok integrálására való.

A Logmein egyébként múlt héten vette meg a Jive Communications nevű, felhőalapú telefonos megoldásokkal foglalkozó céget 300 millió dollárért.

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő