Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A LogMeIn bostoni irodája

350 millió dolláros felvásárlással gyorsul tovább a magyar alapítású LogMeIn

A magyar alapítású, mára globális IT nagyvállalattá fejlődött, a NASDAQ-on jegyzett LogMeIn bejelentette, hogy megállapodást kötött a Jive Communications, vagyis a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs piac (Unified Communications-as-a-Service, UCaaS) egyik leggyorsabb ütemben növekedő szereplőjének felvásárlásáról.

Az ügylet fel fogja gyorsítani a LogMeIn teljes egységes kommunikációs és kollaborációs (UCC) stratégiájának megvalósítását, és jelentősen kibővíti a LogMeIn népszerű kollaborációs portfólióját, egy fedél alatt egyesítve a LogMeIn piacvezető megoldásait a Jive innovatív és díjnyertes egységes kommunikációs termékeivel – közölte a cég a Forbesszal.

Az ügylet bizonyos szabályozói jóváhagyások és a szokásos ügyletkötési feltételek teljesülésének függvényében várhatóan 2018 második negyedévében fog lezárulni.

A világ szinten elismert kollaborációs portfólióval rendelkező LogMeIn a webkonferenciák és a web-alapú rendezvények területén is piacvezetőnek számít.

Egyedül a kollaborációs portfóliója havonta 25 millió felhasználót, hétmillió megbeszélést és több mint 900 millió percnyi konferenciát szolgál ki.

Az oremi (Utah állam) központú Jive Communications magánkézben lévő, kockázati tőkéből finanszírozott társaság, melynek irodái az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában működnek. A világszerte több mint 20 000 ügyféllel rendelkező, az amúgy is magas növekedési rátákkal jellemzett UCaaS-piacon működő vetélytársainál is gyorsabban bővülő, és ágazati szinten a legjobbnak számító Net Promoter Score-ral (NPS) büszkélkedő Jive világszerte komoly hírnevet vívott ki magának a termékei révén kínált innovatív technológiával, elegáns és intuitív felhasználói élménnyel, egyszerű, skálázható termékszolgáltatási modelljével és a kategóriájában legjobbnak számító ügyfélszolgálati tevékenységével.

A tranzakció részletei

A Jive Communications-nek a LogMeIn száz százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a LogMeIn USA, Inc. általi felvásárlására a Jive Communications-zel való egybeolvadás révén, ez utóbbinak a LogMeIn USA, Inc. száz százalékos leányvállalataként történő továbbműködésével kerül sor. Az összeolvadási megállapodás alapján a LogMeInnek a szerződés aláírásakor a Jive teljes forgalomban lévő részvénytőkéjéért 342 millió dollárt kell készpénzben kifizetnie, a végleges összeolvadási megállapodásban részletesen leírt forgótőke- és egyéb kiigazítások figyelembe vételével. A LogMeInnek további legfeljebb 15 millió dollárt kell készpénzben megfizetnie akkor, ha a tranzakció lezárultát követő két év során sikerül elérni bizonyos előre meghatározott célkitűzéseket.

A piac mérete

2017 májusában közzétett „Worldwide Unified Communications and Collaboration Forecast, 2017–2021” (Globális egységes kommunikációs és kollaborációs előrejelzés 2017-2021) című felmérésében az IDC arról számolt be, hogy a UCC-piac teljes globális árbevétele 2017-ben eléri a 33,8 milliárd dollárt. Amint az a LogMeIn által befektetők számára megtartott, Investor Day nevű rendezvényen a közelmúltban elhangzott, a társaság becslése szerint a teljes kiaknázható piaci lehetőség ebből a teljes összegből több mint 25 milliárd dollárt tesz ki.

Oszd meg!