Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A legnagyobbak: 60 ezren dolgoznak nekik – te köztük vagy?

Naponta látjuk logóikat, cégérjeiket vagy hirdetéseiket – sokszor bele se gondolunk, hogy magyarok, abba meg pláne nem, hogy milyen nagyok. A Forbes másodszor értékelte fel a legnagyobb 100 százalékban magyar vállalatokat, ez a Magyar 100. Mutatjuk, kik ők. 

A 100 legértékesebb magyar vállalat több mint 60 ezer embernek ad munkát, olyan cégcsoportok vannak köztük mint a Videoton Holding, a 77 Elektronika, az európai baromfi-feldolgozás élvonalába tartozó Master Good, a Bonafarm vagy a legendás mezőgépgyárat is magában foglaló Kravtex csoport. Az autógyártás beszállítói, agráróriások, erős és ismert márkával rendelkező kereskedelmi cégek (Euronics, Bárdi vagy Unix Autó). A legtöbben nagyon befektetői és adófizetői a magyar gazdaságnak. De pontosan kik ők? Az alábbi aloldalon pontosan végigböngészhető, kik is vannak rajta a Forbes másodszer összeállított Magyar 100 listáján.

A 100 legnagyobb cég összesített árbevétel nem csekély összeg: a 2017-es magyar GDP 14,2 százalékáról beszélünk.

Hatalmas ugrás ez tavalyhoz képest, az 5444,2 milliárdos nettó forgalom nagy része egyetlen, a listán először szereplő cégcsoporthoz kapcsolható: ez pedig a MET Csoport, melyet tavaly kivásárolt a menedzsment. Az energetikai óriás saját korábbi közlése szerint tavaly 7,59 milliárd eurós forgalmat bonyolítottak.

A lista  részletes szócikkekkel és infografikával együtt a legfrissebb, a magyar Forbes ötödik születésnapját ünneplő kiadványban már elérhető az újságárusoknál. 

Oszd meg!