Üzlet

A Jysk nem lassít, most épít óriásraktárat Ecseren, innen látja majd el a régiót

Forbes
2020. április 14. 2 perc olvasás

2020 áprilisában kezdetét veszik a munkálatok Ecseren, ahol új Jysk magyarországi elosztóraktár épül. Az új logisztikai központ 300 új munkahelyet fog teremteni és fontos része lesz a vállalat európai logisztikájának – adta hírül a dán lakberendezési cég.

Számos kék konténer már a helyszínen van a Budapest szomszédságában lévő Ecseren, ahol az elosztóraktár felépül. Hamarosan hatalmas markológépek kezdik el kiásni az 560 ezer négyzetméteres alapot. 

  • A Jysk új logisztikai központja Ecseren épül és 300 főnek teremt új munkalehetőséget.
  • Az épületegyüttes összesen 143 ezer négyzetméteren fog elterülni, két magasraktár épülettel, áruátvevő és -kiadó rampákkal, valamint irodaépülettel.
  • Helyzetének köszönhetően 4,5 millió kilométerrel tudja csökkenteni a közúti teherfuvarozást évente a vállalat.
  • Az új elosztóraktár 200 millió euró értékű beruházással épül, 2022 közepére készül el.

Miután működésbe lendül az új elosztóraktár, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia vásárlóit és Jysk áruházait fogja kiszolgálni.

A legnagyobb magánberuházások listája, most egy kicsit másképp

„Bár a koronavírus helyzet nagy hatással van a Jyskre is, de még ilyen helyzetben is fontos, hogy a jövőbe fektessünk. Mikor újra rendbe jönnek a dolgok, az embereknek továbbra is szükségük lesz ágyakra, paplanokra és párnákra, valamint egyéb, az otthon számára nélkülözhetetlen termékekre. Ehhez szükségünk lesz egy erős logisztikai háttérre, amit az új elosztóraktárunk Ecseren fog biztosítani” – nyilatkozta Allan K. Kjærgaard, a Jysk logisztikai ügyvezető alelnöke.

Azt is elmondta, hogy az új magyarországi logisztikai raktárból sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudják majd szállítani az árut közvetlenül a vásárlóik otthonaiba, és több száz áruházukba. Évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást terveznek így megspórolni, ami egyrészt kíméli a környezetet, másrészt kedvező hatást gyakorolhat az árakra.

A Jysk első üzletét 1979-ben Dániában nyitotta meg, ma már több mint 2 800 áruházzal és 23 ezer munkatárssal rendelkezik 52 országban. Az áruházak neve Németországban és Ausztriában Dänisches Bettenlager, mindenütt máshol Jysk. Tulajdonosa a Lars Larsen Csoport mögött álló család, akinek számos – összesen 4,7 milliárd euró éves forgalmat termelő – cég van a tulajdonában. A vállalat forgalma 3,794 milliárd euró.