Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A háromgyerekes anyuka, aki ingyenes online edzésekkel segíti az otthon dolgozókat

Kádár-Papp Nóra hat éve indította el Magyarország első online edzőtermét. Az eddig főként szülés utáni regenációs tornákat kínáló Gyerünk, anyukám! most a home office-ba szorultak és a konditerem nélkül maradtak menstvára, de egy új, más edzőtermeket az online világba segítő üzletág létrehozása is kilátásban van.

Teljes mértékben online a szolgáltatásunk. Van egy videótárunk, és az oldalunk olyan rendszerben készült, hogy a végtelenségig skálázható. Nem terheli meg, ha sokan használják egyszerre” – mondja Kádár-Papp Nóra, a Gyerünk, anyukám! alapítója a hirtelen megnőtt felhasználói bázisról.

A testnevelő tanár végzettségű Nóra hat éve alapította meg az ország első online edzőtermét, amiről 2019 novemberében írtunk a Forbes Egészség különszámába. „Háromgyerekes anyaként, újszülött ikerpárral esélyem sem volt elszabadulni otthonról edzőterembe. A szülés utáni regenerálódás most is hangsúlyos, de már 35 különböző óratípus, 24 edző és számtalan nyolchetes program közül lehet választani” – mondta akkor az interjúban.

Nagyon sok férfi rejtőzködik

A Gyerünk, anyukám! weboldalára egy gyors, 24 órás fejlesztés után új, ingyen elérhető videótár került ki azoknak, akik most edzőterem nélkül maradtak. Egy hét alatt hatezren regisztráltak a nulla forintos vásárlás után egy hónapig elérhető edzésekre, ami négy uniszex, felnőtteknek szóló- és egy gyerektornát tartalmaz. Ezzel egy teljesen új réteget, a home office-ban dolgozókat érték el, de a fizetős felhasználóik száma is jelentősen nőtt a járvány kitörése óta.

Advertisement

Az új előfizetők főként azok a kismamák, akik vagy a bezárt edzőterem, vagy a biztonsági intézkedések miatt nem mennek el a terhestornára. A Nóráék által kiküldött kérdőívek alapján a Gyerünk, anyukám!-mal otthon tornázók hetven százaléka kisgyerekes anya, de nagyon sok férfi rejtőzködik náluk, a felesége regisztrációját használja. „Hat év alatt kineveltünk egy olyan anyukakorosztályt, akik azóta már többször szültek, vagy már visszamentek dolgozni. Elkezdtek becsatlakozni a férjeik és az anyukáik is, ezért nagyon sok bárki által elvégezhető tornánk van. Az majd kiderül, hogy szeretnének-e a járvány után is velünk maradni. Nagyon érdekes, ami most a piaccal történik”

Nóra az általános iskolás kisfia osztályának is adott hozzáférést a Gyerünk, anyukám! Óperenciás gyerektornájához. Náluk ez lesz a távoktatásos tesi.

Otthoni torna, otthoni stúdió

Bár a szolgáltatás teljes mértékben online volt, a tornák felvételét az edzők a Gyerünk, anyukám! stúdiójában csinálták, amit most bezártak. Ennek ellenére tartani akarják az idei gyártási tervüket és az edzőiket abban is segítik, hogy az offline óráikat online-ná alakítsák. Hazavihetik a stúdiófelszerelést és az otthoni tornákhoz mostantól a felvételek is otthonról készülnek.

A tudásukra már mások is felfigyeltek. Több megkeresés érkezett hozzájuk más cégektől, hogy segítsenek az online edzések elindításában. Olyanoktól, akik felismerték, hogy most hirtelen lépnének, de nem tudnak egyedül fejleszteni. Nóráék most mérik fel, hogy az új ügyfelekre mennyi kapacitásuk jut a saját gyártásuk biztosítása mellett.

„Most rengetegen csinálnak fizetős és ingyenes online tartalmakat is. Hozzájuk képest mi azért vagyunk lépéselőnyben, mert nekünk már évek óta van egy teljes rendszerünk. Nyilván nagyon sokan visszatérnek az eredeti, offline edzőterembe, ha ezen az egész helyzeten túl vagyunk, de hogy mennyien maradunk az online piacon, az egy kérdés. Mi voltunk és leszünk is” – mondja a tulajdonos a piacról.

Fotó: Szász Marcell

 

"Ahol minden eladó, ott nincs vevő."