Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Fotó: Rami-al-Zayat / Unsplash

A Google véletlenül kikotyogta, hogy olcsó(bb) telefont dob piacra

Megihlette a konkurencia az amerikai gyártót, jóárasított Pixel telefonok jelentek meg a webshopban egy rövid időre.

Jóárasított telefonokkal készül a Google, írja az amerikai Forbes az Android Police nyomán.

Az androidos fejlemények terén mindig jól értesült honlap szúrta ki, hogy a fejlesztőknek fenntartott Play Developer Console-on megjelentek a Pixel 3a és 3a XL modellek, valamint a kisebbik telefon kikerült egy rövid időre a Google webáruházába is. Az új modellek az összehasonlító oldalon és a kiegészítők között is megjelentek, amíg a bakit nem orvosolták, és le nem vették az opciók közül. A linkek jelenleg nem működnek, de arra utalnak, hogy a bejelentés a közeljövőben várható.

Fotó: Android Police

A rövid időre felbukkanó nyom a Google honlapján. Fotó: Android Police

Miután a nagy telefongyártók zászlóshajó okostelefonjai az utóbbi időben karcolják az 1000 dolláros (itthon közel 300 ezer forintos) árcédulát, a legnagyobbak mind kihoztak egy szerényebb árú — kevésbé méregdrága — harmadik verziót a két csúcsmodell mellett: a Samsung a Galaxy S10 és S10 Plus mellett az S10e-t, a Huawei pedig a P30 és P30 Pro után a P30 Lite modellt. Az Apple egy kicsit más megközelítéssel, de szintén háromtagú termékpalettával támad: a csúcskategóriás iPhone XR mellett egy nagyobb és egy kisebb méretben is kapható az iPhone XS.

A Google telefonválasztéka a középkategória felé nyitással a kéttagú Pixel-családhoz képest négytagúvá bővülhet. Az új széria legnagyobb aduásza az előzetes pletykák szerint az lehet a konkurensekkel szemben, hogy a szerényebb hardver ellenére egy az egyben megkapják a drágább telefonok kamerarendszerét.

Borítókép: Rami-al-Zayat / Unsplash

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója