Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Google még később hozza vissza az irodai munkát és már nem is tartaná 5 napig bent a dolgozóit

A járvány nem csitul az USA-ban, a vakcinaellátás pedig lassan csordogál szerte az országban,  így jó időbe telik, amíg a cégek is visszatérhetnek az irodába. A Google megtartaná a rugalmasságát hosszú távon is.

További két hónappal 2021 szeptember elsejére tolta az irodába visszatérés határidejét a Google. Az alkalmazottak ekkortól már nagy változásokra térnek vissza: Sundar Pichai, az Alphabet anyacég CEO-ja emailben értesítette a céget, hogy máris tesztelik a rugalmas munkahét lehetőségeit – számolt be a The New York Times.

Az alkalmazottakat csak heti háromszor rendelnék be az irodába olyan csapatokra osztva, akik épp közösen dolgoznak valamin, a fennmaradó két napon pedig maradna a távmunka.

„Azt a hipotézist teszteljük most, hogy ez a fajta rugalmasság tényleg nagyobb produktivitáshoz, együttműködéshez és jólléthez vezet-e”

– írta Pichai az emailben, amit a The New York Times szerzett meg.

Az emailben nem írta, hogy a Google kötelezővé teszi-e a dolgozóinak a koronavírus-vakcinát, mielőtt visszatérnének az irodába. Korábban nyilatkoztak arról, hogy mindenkinek tanácsolni fogják,

és segíteni is fognak, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak 2021 második felétől,

persze csak miután minden veszélyeztetett csoport országszerte megkapta. 

A rugalmas munkahét bevezetésének pontos időzítése még várat magára, főleg, mert országonként különbözik a járványhelyzet súlyossága, és az is lehet, hogy munkakörtől függően nem lesz mindenkire érvényes. 

A Google az elsők között rendelte el a kötelező távmunkát márciusban, és azóta a járványtól függően folyamatosan módosította a visszatérés dátumát először 2021 januárról júlisra, most pedig szeptemberre. A cégek mindenhol küzdenek azzal, hogyan lehet a visszaállás a lehető leggördülékenyebb és pozitívabb, valószínűleg sokan fogják alapul venni a Google-modellt, ahogy tették azt a márciusi lezárások idején is. 

Oszd meg!