Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Google elárulja, hova megy a magyar nyaralni

A Google-keresések alapján Olaszországba, Spanyolországba és Ausztriába mennek a magyarok nyaralni az idén.

Indul a nyaralási szezon, a Google első negyedéves keresései alapján Magyarországról a legtöbben Olaszországra, Spanyolországra és Ausztriára kerestek rá. A tavalyi év azonos időszakához képest Görögország iránt nőtt meg leginkább az érdeklődés, 36 százalékkal.

A legnépszerűbb városok London, Barcelona és Róma, a negyedik helyen Dubai áll.

A külföldi városok tekintetében, a tavalyi évhez hasonlóan, a magyarok London iránt érdeklődnek a leginkább, amelyet Barcelona és Róma követ. Érdekesség, hogy a messzi Dubai helyezkedik el a lista negyedik helyén.

A tavalyi év nyári hónapjaiban Magyarországról Horvátországra, Olaszországra, és Görögországra kerestek a legtöbben utazás és idegenforgalom kategóriában, míg a városok közül Bécs, London és Prága volt a legnépszerűbb.

Magyarország is kedvelt úti cél: 2017 első három hónapjában a legtöbben Nagy-Britanniából, Németországból és Olaszországból kerestek rá Magyarországra mint úti célra. A régió fórvárosai közül Budapest a második, Prága után. A legtöbben (49 százalék) az úti célra keresnek rá, 24 százalék szálláshelyekre, 9 szűzalék a repülőutakra.

 ut_abra 

2016-ban, a Magyarországról indított, utazással és idegenforgalommal kapcsolatos, keresések 33 százaléka történt mobilon keresztül, amely 50 százalékos növekedést jelent a 2015-ös adatokhoz képest. Főleg autóbérlésre, taxira, az időjárásra és a programokra keresünk mobilon. Idén még többet használjuk a mobilt.

ut_abra_2

Oszd meg!