Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Call of Duty, a World of Warcraft és a Candy Crush tulajdonosába vásárolt be Soros György

A dollármilliárdos filantróp üzletember 45 millió dollárnyi részvényt vásárolt az Activison Blizzardben.

Bár idén lesz kilencven éves, de még mindig rajta tartja az ujját az üzleti világ friss történésein. Ahogy arról a Finance.yahoo beszámolt, 2019 negyedik negyedévében Soros 758 ezer részvényt vásárolt az Activision Blizzard játékcégben, amely többek között a Call of Duty, a World of Warcraft, a Guitar Hero és a Candy Crush tulajdonosa.

A kaliforniai játékcég-konglomerátum az egyik legnagyobb név szektorban, 48 milliárd dolláros cégértékeléssel az amerikai és az európai piacokon.

Michael Pachter Wall Street-i elemző szerint nagyon jók a kilátások az Activison Blizzard megtérülésénél főleg a közelgő techóriások státuszháborúja miatt (az Amazon-Google a Sony-Microsoft ellen), ami drámaian kiterjesztheti a videojátékok piacát.

A Finance.yahoo cikkében Soros két másik főbefektetését is részletesen elemzik, az egyik egy texasi olajvállalat, ami azért ellentmondásos döntés, hisz Soros nemrég jelentette be, hogy klímaváltozás elleni küzdelemre épülő egyetemet alapít.

Könnyen lehet, hogy a befektetőt csak a hideg pénzügyi tények izgatják: az elemzők szerint a Pioneer Natural Resources tökéletes befektetés és óriási megtérülésre számítanak.

Oszd meg!

„Minél több lesz a jóság és a szeretet, annál erősebbek leszünk, így feltétlenül sikeresek leszünk”

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin