Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

9 hét másfél millió forintért – Budapesten indít kurzust a világ egyik legtempósabb kóderképzője

A Le Wagon egy francia programozóiskola, 9 hét alatt képzik ki az embereket. Nem olcsó, de a visszajelzések nagyon pozitívak.

A vállalat azt ígéri, hogy a  9 hetes, intenzív tréningjén bárkiből “full-stack” webfejlesztő válhat: az összesen 360 órás képzés tananyagában többek között megtalálható a Ruby, Ruby on Rails, JavaScript, SQL, HTML, CSS, Github, és Heroku megismerése is.
“Szemben más programozási képzésekkel, a Le Wagon célközönsége sokkal szélesebb. A képzés gyakorlatiasságából és termék-központúságából adódóan (a képzés része egy termék felépítése és “MVP” készítése) a diákok között megtalálhatóak startup vállalkozók,  kreatív szakemberek vagy akár multiknál dolgozó alkalmazottak is.”

A diákok a képzés után a legkülönbözőbb karrierekben kamatoztatják a megszerzett tudásukat: sokan saját startupot alapítanak, vannak akik technológiai cégeknél helyezkednek el (például termékmenedzserként), mások pedig szabadúszó programozóként kezdenek el dolgozni.

white_logo_red_font

 

A Le Wagont 2014-ben alapította Párizsban két testvér Boris és Romain Paillard, valamint Sébastien Saunier. A cég külső tőke bevonása nélkül (“bootstrapelve”) vált Európa és a világ vezető programozási képzésévé. Jelenleg 22 városban működik, Kanadától (Montreal) Brazílián át (Rio de Janeiro, Sao Paulo, Belo Horizonte) Kínáig (Shanghai, Chendu). 2017-ben Budapest is csatlakozott ehhez a globális közösséghez, Angyal Gergő és Patai Zoltán vezetésével.
Az elmúlt 3 évben több, mint 1800 diák végezte el  a képzést világszerte. Ők több, mint 50 startupot alapítottak azóta (pl. Travelsify vagy Kudoz), valamint számos nagy technológiai cégnél helyezkedtek el (pl. Stripe vagy Uber).

Budapesten 2018. január 8-án indul az első Le Wagon képzés a belváros egyik legismertebb közösségi irodájában. A képzésekre a Le Wagon honlapján lehet jelentkezni, amihez nem szükséges előzetes programozói tapasztalat, azonban tesztelik a motivációt, az angol nyelvtudást valamint az általános logikát.

A 9 hetes intenzív képzés díja 1.490.000 Ft, és az oktatás angol nyelven folyik. A résztvevők nemzetközi közösségben tanulhatnak, hiszen mind a diákok, mind a tanárok között számos külföldi található. A Forbes kérdésére Angyal Gergő elmondta: Az első képzés során (más városok tapasztalatai alapján) kb. 10-15 diákra számítanak, ennek több mint fele valószínűleg külföldi diák lesz.  A másfél milliós tandíj soknak tűnik, de nem tervezik csökkenteni.

“A tandíj az egész Le Wagon hálózaton belül egy bizonyos sávon belül mozog, és ennek az alján található a budapesti ár. Továbbá a képzésünk más programozási bootcampekhez képest rövidebb (9 hét), de intenzívebb (minden nap reggel 9-től este 7-ig tart a képzés hivatalosan, de utána is gyakran maradnak a diákok gyakorolni, vagy dolgozni a projektjükön), így például kevesebb közvetett költséggel jár (pl. munkahelyről kiesés, fizetés nélkül megélhetési költségek).”

Programozási alaptudás nem szükséges a képzésre való jelentkezéshez. A kiválasztás során a motivációt, általános logikát és angol nyelvtudást tesztelik. Viszont a felvetteknek a képzés előtt el kell végezniük egy tíz órás, ingyenes alaptanfolyamot.

 

Oszd meg!