Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

9 dolog, amit senki nem mondott el az iPhone X-ről

Ujjlenyomatolvasó híján sem lesz gond az olyan alkalmazások használatával, amik igénylik a biometrikus azonosítást, és egy ajándék csengőhang is jár. 

Az amerikai Forbes összeszedett néhány kevésbé ismert újdonságot az új iPhone-ról.

Az új design régi? Frászt, újabb, mint gondolnád

Az X igazából csak jövő szeptemberre volt betervezve, de a cég úgy döntött, hogy idén piacra dobja.

Nem, az Apple nem próbálta meg betuszkolni a Home gombot a kijelző alá.

Iparági pletykák szerint a Touch ID igazából nem működött a kijelző alatt, ezért váltak meg tőle. Az Apple hardveres fejlesztőrészlegén dolgozó Dan Riccio szerint azonban csak annyi történt, hogy amikor rájöttek, hogy a Face ID, azaz az arcfelismerés jó minőségben is működhet, inkább úgy döntöttek, hogy megszabadulnak a Touch ID-től, így az nem vonja el a figyelmet az új fejlesztésről.

Miért van a kamera így pozicionálva

Egyszerűen azért, mert a TureDepth rendszer kialakítása nem tette lehetővé, hogy a kamerák horizontálisan helyezkedjenek el, műszakilag nem lett voln jó megoldás.

A Face ID egy csomó mást is befolyásol

Például a csengőhang hangerejét. Bejövő hívásnál automatikusan keresni kezdi a tulajdonos arcát, és ha érzékeli, akkor azonnal halkít, hát minek ordítson, ha a célszemély látja, hogy bejövő hívás van.

Ugyanez történik az értesítésekkel, amíg nincs a tulajdonos arca az érzékelő látómezejében, csak annyi látszik a kijelzőn, hogy jött egy értesítés. Az, hogy mi van benne, az avatatlan szemnek rejtve marad.

Egy kis érdekesség: a Face ID nem működik azokkal a napszemüvegekkel, amikor a 940 nm-es hullmáhosszon blokkolják az infravörös sugarakat.

Az X-en futó iOS más mint ami a többi iPhone-on fut

Ez az első olyan iPhone, amin van Tap to Wake funkció, mondjuk az androidos eszközök már tudják ezt egy ideje – ha csak az időt akarjuk megnézni, elég a képernyőre koppintani.

Mostantól szuperkönnyű az appok között váltani

Nem kell a Home gombot nyomogatni, hanem a kijező alján húzódó sávban lehet navigálni az alkalmazások között, ami különösen akkor jön jól, ha például egy e-mailből kell kimásolni és beilleszteni szöveget máshová.

A Touch ID-t igénylő appok mostantól Face ID-vel működnek – maguktól!

Az olyan alkalmazások, amik korábban is igényelték az ujjlenyomatos biztonsági funkciót (péládul banki appok) az ujjlenyomatolvasó elvesztésével nem válnak használhatatlanná, automatikusan átállnak a Face ID-re.

Van egy új csengőhang, csak az X-re

Az a neve, hogy Reflection, és ez az alapértelmezett csengőhang.

Bár máshogy működnek a gombok, így is újra lehet indítani a telefont.

A Siri mostantól az oldalgomb hosszú benyomásával indítható. Ha újra kell indítani a telefont, akkor ahhoz a következő mintát kell használni. Hangerő fel – benyom, elenged. Hangerő le – benyom, elenged. Ezután az oldalgombot hosszan be kell nyomni. Kész!

Oszd meg!