A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

8 évig 10 embere dolgozott azon, hogy ráleljen arra, mitől lesz valami sikeres

Mitől lesz valaki sikeres? Miért van az, hogy valakinek minden összejön, más pedig ha meggebed, akkor sem sikerül semmi? 

A siker elég elvont fogalom, mindenki szeretné, de csak kevesen érik el. Épp ezért hívtuk meg a Late Night Flow-ra Barabási Albert-László hálózatkutatót, aki közel egy évtizeden át vizsgálta a siker titkát egy csapattal, és most egy több mint tízperces videóban az is bepillantást nyerhet a gondolkodásmódjába, aki nem tudott eljönni a rendezvényre.

„Rengeteg olyan könyv van, ahol összegyűjtik, hogy  mi tette az egyéneket sikeressé. Ebből azt lehet levonni, hogy ha én azt teszem, amit az a sikeres egyén, akkor én is sikeres leszek. Nincs kontrollcsoport” – mutatott rá Barabási az egyik legnagyobb problémára.

A hálózatkutató egy alapvetően új szemléletet hozott be a siker megközelítésére, a tapasztalatokat pedig egy könyvben összegezte. Nyolc évig dolgozott rajta tíz emberével, az 1900-as évek elejétől kezdve minden olyan, a nemzetközi szakirodalomban megjelent publikációt megvizsgáltak, ami a sikerhez kapcsolódik.

A Late Night Flow-n azt is elmondta, hogy miért érdemes utoljára bemenni vizsgázni, vagy utolsók között menni az állásinterjúra.

 

 

Barabási egyébként a szeptemberi címlapunkon is szerepelt, itt az online-on pedig összegeztük a sikerről szóló könyve legfontosabb pontjait.

A siker 5 törvénye, amit te sem kerülhetsz el – Barabási Albert-László, világhírű magyar hálózatkutató szerint

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő