Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

700 millió forintot oszt szét a Google jó ügyekre

A Google nonprofit ágazata a Google.org elindítja az első Impact Challenge programját a közép-kelet-európai régióban. Digitális felzárkóztatás és inkluzív gazdasági növekedés a cél, aminek érdekében két millió eurót (700 millió forintot) osztanak szét a pályázók között.

Sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt Matt Brittin, a Google közel-keleti-afrikai- és európai vezetője. Bejelentette, hogy a cég nonprofit szervezete a Google.org elindítja az első Impact Challenge-et a közép-kelet-európai régióban.  A digitális eszközök és tudás még fonotosabbá vált a járványhelyzetben – indokolták a lépést.

Matt Brittin elmondta, hogy a technológia lényege, hogy mindenki számára elérhető legyen, ezért a Google tavaly csak a közép-kelet-európai régióban 250 ezer, Magyarországon 17 ezer embernek segített digitális készségeik fejlesztésében, vagy egy új, digitális karrierre való váltásban. Ez a szám világszerte 70 millió körül jár.

A mostani cél egy millió ember csak a Közép-Kelet-Európában

– mondta Brittin.

A Google most olyan kezdeményezéseket keres, amelyek célja a gazdaság újjáépítése és egy befogadóbb társadalom megteremtése” – írják a programot részletező közleményben.

Magyarországról minden nonprofit és forprofit szervezet, valamint oktatási intézmény nyújthat be pályázatot 2021. március 1-jéig. Csak jótékony projektek indulhatnak, a jelentkezők székhelye a következő országokban lehet: Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia vagy Szlovénia.

A támogatási összegek 50 ezer euró és 250 ezer euró között mozognak majd.

A támogatott projekteket a Google választja ki az INCO csoport és egy helyi szakértőkből álló testület segítségével. 

A Google.org az elmúlt évben több mint 1,5 millió eurót adományozott hasonló célokra egyéni támogatás formájában a régióban tevékenykedő  jótékonysági szervezetek számára, 2015 óta a Google.org több mint ötmillió eurót folyósított ilyen célok megvalósítására.

Borítókép: Rajeshwar Bachu // Unsplash

Oszd meg!