Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

60 perc alatt a Föld körül Elon Muskkal

60 perces repülési időt ígér  bárhová a Tesla-vezér, és mindezt egy sima repjegy áráért.

Elon Musk az Instagramon osztotta meg az új promóvideóját, amiben a New York- Shanghai távot 30 perc alatt tudják megtenni az utazók. Musk szerint az egész annyiba fog majd kerülni, mint egy sima repülőjegy (tehát nem business class). A Space X űrhajója a videó szerint 27 ezer km/h-s sebességgel röpíti majd az utasokat a célországba, és a CEO szerint ezzel a világon bárhová el lehet jutni egy óra alatt.   A videót két részletben töltötte fel az Instagramra.

 

 

Part 2

Elon Musk (@elonmusk) által megosztott bejegyzés,

Az űrhajók úgynevezett egy úgynevezett “operational drone ship”-ről indulnak, amik lényegében úszó indító-és érkezőállomások melyeket lehet mozgatni (Musk űrhajóinak első fokozata, mely az űrbe juttatja, majd pályára állítja az űrhajót, a leválás után nem űrszemétként tér vissza a Föld légkörébe, hanem irányított landolással érkezik vissza a platformok egyikére, és újra fel lehet használni). A SpaceX-nek jelenleg két ilyen indítóállomása van, az egyik neve Just Read the Instructions (csak olvasd el a használati útmutatót) és az Of Course I Still Love You (hát persze, hogy még mindig szeretlek). Az előbbi a Csendes-óceánról, a utóbbi az Atlanti-óceánról indított kilövésre van terveve. 2017 augusztusában 14 landolási kísérlet közül kilencet sikeresen hajtott végre a cég.

Oszd meg!