Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

6 erős mondat D. Tóth Krisztától a Forbes Legyél jobb napján

A Forbes Legyél Jobb Napján „Mit tanított önmagáról DTK-nak a Wmn?” szekcióban beszélgetett Bánlaki D. Stella főmunkatársunk D. Tóth Krisztinával, a Wmn.hu nevű női magazin alapítójával. Kriszta eredetileg köztévés, híradós, brüsszeli tudósító volt, majd saját talkshow-t vezetett DTK Show címmel. A színpadon mesélt a kezdetekről, újrakezdésekről, nehézségekről. Összeszedtük a legerősebb mondatait.

„Álomban nem gondoltam volna, hogy egyszer egy színpadon ennyi ember előtt a vállalkozásomról fogok beszélni. Így negyvenévesen is olyan, mintha egyetemista lennék, minden nap tanulok” – mondja D. Tóth Kriszta (vagyis DTK) arról, hogyan éli meg, hogy egykori alkalmazottként saját vállalkozását viszi évek óta, sikerrel.

_DPH9187 _DPH9188 _DPH9190 _DPH9200 _DPH9203 _DPH9222 _DPH9224 _DPH9240 _DPH9249 _DPH9270
<
>
Fotók: Fekete Csaba

„A dolgunk az, hogy a választott életünket túléljük” – mondja arról, hogy vállalkozóként rengeteget kell dolgoznia.

„Az egészségem, családom, életem azért fontosabb, mint Wmn, pedig annál nem sok van fontosabb” – mondja arról, hol kell meghúzni a határt a hajtásban. Az idei éve arról szól, hogy visszavegyen.

„Vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor nem tudod nem csinálni. Van ösztönös hang, ösztönös akarás… Azt éreztem, hogy meg kell próbálnom valamit teremteni” – mondja a WMN indulásáról.

„Azt sem tudtam, hogy lehet ezzel pénzt keresni. Fél évnek el kellett telni, mire leírtam egy kockás füzetbe, hogy bevétel-kiadás. Beírtam a Google-be, »hogy üzleti terv készítése, hogy kell«. Valahogy el kell kezdeni.”

„Amikor öt férfival szemben képviselem a vállalkozásom, akkor kell egy keménység. Ha nő vagy, ezt keménynek hívják, ha férfi vagy, tökösnek”.


DTK 2016-ban is járt már A Forbes színpadán. Akkor a Flow-n mesélt arról, hogyan élte meg bukásait, hogyan indított el véletlenül mozgalmat.

DTK: párszor el kellett buknom

 

Oszd meg!