A hatodik Zwack

Nem tudtam, hogy Wallenberg és Demján is kellett hozzá. Mert, hogy II. József – állítólag – azt mondta, hogy „Das ist ein unicum”, az ugye sokaknak megvan. De hogy utána […]

Bővebben

6 erős mondat D. Tóth Krisztától a Forbes Legyél jobb napján

A Forbes Legyél Jobb Napján „Mit tanított önmagáról DTK-nak a Wmn?” szekcióban beszélgetett Bánlaki D. Stella főmunkatársunk D. Tóth Krisztinával, a Wmn.hu nevű női magazin alapítójával. Kriszta eredetileg köztévés, híradós, brüsszeli tudósító volt, majd saját talkshow-t vezetett DTK Show címmel. A színpadon mesélt a kezdetekről, újrakezdésekről, nehézségekről. Összeszedtük a legerősebb mondatait.

„Álomban nem gondoltam volna, hogy egyszer egy színpadon ennyi ember előtt a vállalkozásomról fogok beszélni. Így negyvenévesen is olyan, mintha egyetemista lennék, minden nap tanulok” – mondja D. Tóth Kriszta (vagyis DTK) arról, hogyan éli meg, hogy egykori alkalmazottként saját vállalkozását viszi évek óta, sikerrel.

_DPH9187 _DPH9188 _DPH9190 _DPH9200 _DPH9203 _DPH9222 _DPH9224 _DPH9240 _DPH9249 _DPH9270
<
>
Fotók: Fekete Csaba

„A dolgunk az, hogy a választott életünket túléljük” – mondja arról, hogy vállalkozóként rengeteget kell dolgoznia.

„Az egészségem, családom, életem azért fontosabb, mint Wmn, pedig annál nem sok van fontosabb” – mondja arról, hol kell meghúzni a határt a hajtásban. Az idei éve arról szól, hogy visszavegyen.

Advertisement

„Vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor nem tudod nem csinálni. Van ösztönös hang, ösztönös akarás… Azt éreztem, hogy meg kell próbálnom valamit teremteni” – mondja a WMN indulásáról.

„Azt sem tudtam, hogy lehet ezzel pénzt keresni. Fél évnek el kellett telni, mire leírtam egy kockás füzetbe, hogy bevétel-kiadás. Beírtam a Google-be, »hogy üzleti terv készítése, hogy kell«. Valahogy el kell kezdeni.”

„Amikor öt férfival szemben képviselem a vállalkozásom, akkor kell egy keménység. Ha nő vagy, ezt keménynek hívják, ha férfi vagy, tökösnek”.


DTK 2016-ban is járt már A Forbes színpadán. Akkor a Flow-n mesélt arról, hogyan élte meg bukásait, hogyan indított el véletlenül mozgalmat.

DTK: párszor el kellett buknom

 

 

"Sose kopogtass a lehetőség ajtaján. Csak rúgd be simán, mosolyogj és mutatkozz be."