Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

50 könyv, amit egy vezetőnek vétek nem ismernie – itt az első Bridge Booklist

Nem sorrend, „csak” egy lista: az első és először a Forbesban debütáló Bridge Booklist. Vállaltan szubjektív, hagyományteremtő céllal mostantól minden évben összeállított lista arról az ötven üzleti könyvről, amiből úgy tanulsz, hogy közben szórakozol is.

Szeretünk könyveket ajánlani (néhány havonta megtesszük ezt a Forbes magazinban), de a decemberi Forbes különleges könyvajánlót tartogat. Ebben a számban jelent meg ugyanis az első Bridge Booklist ötven olyan üzleti könyvről, amely az értékvezérelt üzleti mentalitás, a vezetői szemlélet, a fenntartható és jövőálló működés felé irányítja az olvasóit.

Ismerd meg az ötletgazdát és a kurátorokat! Így zajlott a zsűrizés

Az alapötlet a Bridge Budapest szervezeté és alapítójáé, Pistyur Veronikáé, ő kért fel 92 gyakorló céges és civil vezetőt, a Bridge-közösségek tagjait, hogy ajánlanak könyveket, amik megfogták őket, formálták a világlátásukat, amikből építkeztek. Az ajánlásokat aztán több körben szűkítették, és végül egy kilencfős kuratórium szavazta meg az első Bridge Booklistet.

Az ötven cím itt és a kilenc kurátor kedvencei (személyes ajánlással) a decemberi Forbesban olvashatók – angol és magyar könyvek vegyesen, szűken és tágabban értelmezett üzleti könyvek. Büszkeség: két olyan könyv is felkerült (a Netflix és a Theranos sztorija), amit a Forbes kiadója adott ki és funfact: egyik kurátorunk beszavazott egy scifit is. (Nem viccből, hanem, mert komolyan érdemes elolvasni.)

A decemberi Forbes – Orvos-Tóth Noémivel a címlapon – már a standokon, lapozz bele a magazinba!

Oszd meg!