Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

5-10 millió forinttal támogatja a startupokat a Telenor

A Telenor Magyarország másodszor is meghirdeti startupokat támogató akcelerátor-pályázatát. Az erre létrehozott oldalon szeptember 4-ig jelentkezhetnek a vállalkozások, amelyek közül három vehet részt az intenzív fejlesztőprogramban.

A startupok azonnali 5-10 millió forintos befektetést, a cég szerint összesen 150 millió forint értékű támogatást kapnak. A program végén, 2018 márciusában szervezett Demo Dayen a támogatott startupok befektetők előtt prezentálhatják az elért eredményeiket.

A Telenor szerint így áll össze a 150 millió forint értékű támogatás:

  • hozzáférés angyal befektetőkhöz, finanszírozási forrásokhoz, potenciális helyi és nemzetközi partnerekhez,
  • infrastruktúra: közösségi iroda Budapesten (Kaptár) és Törökbálinton,
  • 5 – 10 millió forint befektetés
  • személyes mentoring-foglalkozások szakértő mentorainkkal és Telenor felsővezetőkkel,
  • 5 hónapos intenzív bootcamp,
  • Microsoft BizSpark felhőszolgáltatás csomag
  • A csapattagoknak Telenor Hello Data tarifa és Samsung S8 készülék

A nyertes startupok szakértő mentorokhoz, tapasztalt felsővezetőkhöz, pénzügyi forrásokhoz, befektetőkhöz, valamint a Telenor Csoport nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához hozzáférve nyerhetnek a fejlődésükhöz szükséges lendületet és befektetést – írják közleményükben.

Júniusban másodszor is meghirdették Telenor Accelerate programunkat, ami ígéretes magyar startupoknak nyújt fejlesztőprogramot és pénzügyi befektetést, hogy mielőbb további befektetésekhez jussanak és kiléphessenek a nemzetközi piacra. Az idei programban három nyertest hirdetnek, amelyek öt hónapos intenzív képzésen vesznek részt a törökbálinti Telenor Házban, illetve a Kaptárban, ahol co-working irodát is kapnak. A februárig tartó workshopokon service design, lean és agilis módszertan, UI/UX, digitális marketing, growth hacking, fund raising és pitching ismereteket sajátíthatnak el a vállalkozások.

A 2017-ben ismét meghirdetett programban ismertebb nevek is mentorkodnak: Pistyúr Veronika (Bridge Budapest), Oszkó Péter (Oxo Group), Varga Zoltán (Central Invest), Várkonyi Balázs (Extreme Digital), Vinnai Balázs (Misys Digital Channels) és hatodik mentorként csatlakozott hozzájuk Simó György (Portfolion Venture Capital Fund). A mentorok heti rendszerességgel egyeztetnek az általuk kiválasztott nyertes startupokkal és segítik őket a fejlődésben.
éget.

Kiket várnak?

“Természetesen valamilyen digitális megoldást keresünk, de ezen belül nincs kiemelt terület, a lényeg, hogy üzletileg érdekes, nagy potenciállal rendelkező, tehetséges csapatokat szeretnénk támogatni. A fejlődés korai szakaszában járó startup csapatok jelentkezését várjuk, amelyek már rendelkeznek internetre csatlakozó termékükből az első prototípussal (MVP) az alábbi területek valamelyikén: pénzügy-technológia, mobil egészségügy, oktatás, szórakoztatóipar, elektronikus és mobilkereskedelem, kommunikáció, játékprogramok, IoT, m2m, felhő, mobilalkalmazás vagy hardvereszközök, stb.” – írják.

A tavakyi, 2016-ban indított Telenor Accelerator volt az első vállalati akcelerátor program Magyarországon. Tavaly öt nyertes startupot választottak ki, amelyek részt vehettek a workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló fejlesztésen. 5-10 millió forint azonnali befektetést is biztosítottunk az eSports Horizon, a Musicating, a Moow, a Tickething, valamint a Zyntern számára.

Oszd meg!