Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

40 országban indította be a Google a traffipaxfigyelőt a térképen

Egyre több funkciót illeszt be a Google a Waze-ből a saját térképes szoftverébe a Maps-be. Megtehetik, a Waze-t már hat éve felvásárolták. 

A Google a TechCrunch-nak erősítette meg, hogy mostantól Ausztráliában, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Indiában, Mexikóban, Oroszországban, Japánban, Andorrán, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Észtországban, Finnországban, Görögországban, Magyarországon, Izlandon, Izraelben, Olaszországban, Jordániában, Kuwaitban, Lettországban, Litvániában, Máltán, Marokkóban, Namíbiában, Hollandiában, Norvégiában, Ománban, Lengyelországban, Qatarban, Románioában, Szaúd-Arábiában, Szerbiában, Szlovákiában, a Dél-Afrikai Köztársaságban, Spanyolországban, Svédországban, Tuniéziában és Zimbabwéban is elérhető az új funkció.

 

A Waze-szerű újítások tavaly kezdtek megérkezni a Maps-be, akkor többen számoltak be arról, hogy már baleseti jelentéseket és traffipax-jelzéseket is láttak a használat közben, de ez akkor még csak egy limitált körben volt elérhető. Két hete kezdett elérhető lenni a nagy nyilvánosság számára is, az új funkciók az Androidos telefonok felhasználóinak azt is engedik, hogy jelzést helyezzenek el a térképen, ha traffit vagy balesetet látnak, míg az iOS-felhasználók nem tudják ezt megtenni, de  egyébként a jelzéseket ők is folyamatosan frissítve látják.

Az érvényben lévő sebességkorlátozás a képernyő alsó sarkában látszik, míg a traffipaxot egy ikon mutatja az úton.

 

Oszd meg!