Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

250 fős elbocsátás, 1 dolláros éves vezetői fizetés – ez a GoPro aktuális mérlege

A tőzsdecápák és az adrenalinhiénák egyik kedvenc márkája tavaly egész évben küszködött. A GoPro örülhet, ha 2018 második felére viszonylagosan rendeződik a helyzete. A tulajdonos-alapító már nem milliárdos.

250 dolgozójától válik meg a GoPro költségcsökkentés címén – írja az amerikai Forbes. A mini hordozható kamera feltalálója, egyben a cég ügyvezetője hétfőn azt közölte: összesen egy dollárt kereshet a céggel az idén. Komoly problémákat jelent ez a 2016-os, 800 ezer dollárra becsült fizetéséhez, és a 300 ezer dolláros, sikerarányos bónuszához képest.

Nick Woodmant (a nyitóképen), akit korábban a világ leggazdagabb emberei között is emlegettek, elhagyta a szerencséje: a cég részvényeinek értéke 26 százalékot zuhant, az elmúlt 12 hónapban értékük ötödét elvesztették.

A tőzsdecápák és az adrenalinhiénák egyik kedvenc márkája tavaly egész évben küszködött kamerái és drónjai értékesítésével, de még a karácsonyi időszak alatt is többször árcsökkentésre kényszerült. A cég közleményében megjegyezte, hogy miután december 10-én engedtek a HERO5 Black árából, az eladások száma emelkedni kezdett. Január 7-én a HERO6 Black kamerájuk ára is 499 dollárról 399-re csökkent. A negyedik negyedév bevételeit 340 millió dollár körül várja a cég, ami jóval kevesebb a korábbi 460-480 milliónál. 2018 második féléve előtt nem is várják a profitabilitás helyreállását.

A GoPro egy készletkisöprés után a drónibizniszből is kiszáll, pedig korábban nagy reményeket fűzött Karma nevű kütyüjéhez. Költséges felfedezőút volt, de állítják, „az erős versenytársak” és az „ellenséges” szabályozási környezet nem nekik kedvez. A kamerák világában maradva ugyanakkor 2018-ra újabb termékeket ígérnek.

Oszd meg!